- Gråt hvis han ikke fikk sex

Jenta var 15, han nesten dobbelt så gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa Nordland skriver i dag om en overgrepssak som går for Salten tingrett. Den tiltalte, en nå 30 år gammel mann, erkjenner straffskyld for å ha hatt samleier med den mindreårige jenta ved gjentatte anledninger.

- Han visste hvor gammel jeg var. Han ga meg gaver, smykker, kontantkort og alkohol, fortalte den 15 år gamle jenta i retten i da, ifølge an.no.

Den seksuelle kontakten mellom den 15 år gamle og den nesten dobbelt så gamle mannen skal ha pågått over fire måneder i 2009, frem til saken ble anmeldt i juli samme år.

- Jeg følte meg presset, at jeg måtte. Men det var ikke voldtekt. Men han begynte å gråte, hvis jeg ikke ville. Vi hadde ubeskyttet sex rundt ti ganger. Han kjøpte angrepillen og graviditetstest til meg, fortalte jenta.

Bistandsadvokat Monica Samland krever 60.000 kroner i oppreisningserstatning på jentas vegne.

- Etter anmeldelsen sa han at det var min feil, det som hadde skjedd. Han prøvde også å få meg til å endre forklaring. Jeg føler meg lurt og brukt. Men det er godt å høre nå at han erkjenner straffskyld, sier hun.

Personvernpolicy