Fengslet for dårlig julestemning

En julenisse i billig drakt og en alv som snik-røykte utenfor. Julestemninga ble ikke helt slik de besøkende til «Lappland New Forest» hadde forventet. Nå er de to brødrene som startet den dømt til fengsel Foto: Colourbox/Illustrasjon.
En julenisse i billig drakt og en alv som snik-røykte utenfor. Julestemninga ble ikke helt slik de besøkende til «Lappland New Forest» hadde forventet. Nå er de to brødrene som startet den dømt til fengsel Foto: Colourbox/Illustrasjon.

To brødre må i fengsel etter at de lurte tusenvis av mennesker til å besøke en elendig juleinspirert fornøyelsespark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Victor Mears (67) og Henry Mears (60) er dømt til 13 måneders fengsel etter at de lurte hundrevis av familier til å kjøre langveis fra og betale store summer for det som skulle være et besøk i en idyllisk fornøyelsespark, melder Telegraph.

«Lapland New Forest» åpnet i november 2008 på grensen mellom Hamshire og Dorset i England. Det som skulle være en snøkledd Lapplands-landsby, en magisk juleopplevelse med reinsdyr, nisser, alver, skøytebane og villmarkshunder, viste seg å være noe ganske annet.

- Det lignet et konsentrasjonsleir

En av de besøkende som hadde blitt lurt til å besøke parken sammenlignet den i retten med en konsentrasjonsleir.

Det som møtte de besøkende var en slette full av gjørme, et par juletrær, noen juletrelys i trærne, to slitne reinsdyr, det ene med et brukket gevir, et par tenåringsjenter utkledd som alver og en knust skøytebane, som det kostet ekstra penger å bruke.

Inne blant noen trær stod en svært lite realistisk isbjørn av plast.

Bare inngangsbillettene til «Lapland New Forest» kostet opp mot 300 kroner per stykk. Hundrevis av familier som følte seg lurt krevde å få pengene sine tilbake.

Refset av dommeren

- Uansett hva du gjør klager publikum på noe, sa den tiltalte Henry Mears i sitt forsvar i retten, melder Telegraph.

- Du fortalte kundene at dette ville få de som elsket jul til å lyse opp. Du sa at man skulle komme ut av en magisk lystunnel til et idyllisk vintereventyrland. Det du egentlig gav dem var noe som lignet et dårlig organisert bruktmarked, uttalte dommeren.

Han anklaget de tiltalte for å ha vist ubehersket grådighet.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy