– Japans regjering nektet å evakuere

Japans statsminister Naoto Kan skal ha beordret arbeiderne om å ikke trekke seg ut av atomkraftverket ved Fukushima. (Foto: Scanpix)
Japans statsminister Naoto Kan skal ha beordret arbeiderne om å ikke trekke seg ut av atomkraftverket ved Fukushima. (Foto: Scanpix)

Japans regjering satte foten ned for en full evakuering av arbeidere fra det ulykkesrammede atomkraftverket Fukushima Daiichi, skriver avisa Mainichi Shimbun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftselskapet TEPCO, som driver atomkraftverket, ba mandag om tillatelse til å evakuere samtlige arbeidere fra atomkraftverket fordi det ville være «vanskelig» for arbeiderne å fortsette arbeidet, skriver avisa.

Men henvendelsen ble avvist av statsminister Naoto Kan, som ifølge Mainichi Shimbun fortalte TEPCO at tilbaketrekking fra atomkraftverket var «umulig».

– Det er som om han sa «Fortsett til dere blir utsatt for stråling og dør», sier en tjenestemann med forbindelser til TEPCO ifølge avisa.

I går meldte TV2 at fem arbeidere var døde, men dette ble aldri bekreftet fra offisielt hold.

Senere kom det meldinger om at to mennesker var savnet og 43 andre skadd under arbeidet med å få kontroll over det ulykkesrammede Fukushima-atomkraftverket i Japan.

Les alt om katastrofen i Japan

Les flere nyheter her

Personvernpolicy