Nå kommer våren! Eller?

Vinteren slipper ikke taket sånn helt ennå. Men vi går sakte, men sikkert mot varmere og mer vårlige tider som gjør at dagene kan oppleves som langt mer idylliske. Ifølge langtidsvarselet vil dette kunne merkes spesielt sør og øst i landet de kommende dagene. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Vinteren slipper ikke taket sånn helt ennå. Men vi går sakte, men sikkert mot varmere og mer vårlige tider som gjør at dagene kan oppleves som langt mer idylliske. Ifølge langtidsvarselet vil dette kunne merkes spesielt sør og øst i landet de kommende dagene. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

På lørdag kommer endelig våren. Men den varer bare på Øst- og Sørlandet, for i resten av landet blir det både surt, vått og kaldt fremover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan bli både vind, regn, snø og sludd, men også perioder med strålende sol og mer antydning til vårlige forhold slik vi gjerne ønsker denne årstiden skal være.

Ifølge prognosene for de neste ti døgn, er det først og fremst nord i landet ønskevåren uteblir. Fra Vestlandet og nordover er det meldt om mye nedbør, mest i form av regn, mens enkelte steder kan det se ut som om vinteren ikke har tenkt å slippe taket helt ennå, for i disse områdene vil nedbøren falle som snø.

Sjekk været der du er

Fint i sør

Førstkommende lørdag blir det imidlertid en fin dag stort sett over hele landet.

Men fra søndag og en ukes tid fremover vil det gå et skille, der spesielt de som bor i områdene rundt Oslofjorden vil kunne oppleve deilig etterlengtet vårvær.

- For langtidsperioden ser det spesielt bra ut på Øst- og Sørlandet, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Håkon Mjelstad, til ABC Nyheter.

Han bekrefter at våren for så vidt er i anmarsj, og lover spesielt folk som holder til i denne delen av landet liten eller ingen nedbør fra lørdag og fremover.

- Fra lørdag ser det virkelig bra ut fremover og til og med neste helg. Årsaken til det er at det kommer vestavind innover landet lang kysten, og her på Østlandet ligger vi i le for vinden, sier Mjelstad.

Ti plussgrader

Vi kan også forvente stigende temperaturer, og statsmeteorologen sier at vi kan vente oss opp til ti plussgrader enkelte steder.

- Vi kan få ti grader utover i uken rundt Oslofjorden og nedover mot Sørlandet, men det blir ikke fullt så varmt på indre deler av Østlandet, bekrefter Mjelstad.

– Men det begynner i det minste å ligne på noe som kan minne om vår.

I kystområdene fra Vestlandet og nordover blir lørdagen også en flott dag, sier meteorologen, men dette vil beklageligvis endre seg til alt annet enn idylliske vårlige værforhold.

- I vest kan det bli noenlunde brukbart vær, og det samme gjelder i trøndelagsfylkene og på sørvestlandet, der det også blir en nokså grei lørdag.

Ikke solbrillevær

Men fra søndag og en ukes tid fremover trenger ikke de som bor i de samme områdene å hente frem solbrillene.

- Vi får mye regnvær i disse områdene, mens i indre strøk er det mest snakk om snø. I tillegg kommer det inn mye vind fra vest, og dette fører med seg mye nedbør stort sett hver eneste dag. Temperaturen vil maks kunne nå fem-seks plussgrader.

I Nord-Norge vil ikke forholdene bli spesielt annerledes, og også her vil lørdag førstkommende bli en bra dag med vårlige værtegn.

- Spesielt lørdag bli bra, men deretter får vi kuling omkring vest, og det bli i tillegg kaldere etter hvert som fører med seg nedbør som går over til mer snø enn regn etter hvert.

Sjekk hvordan været blir der du bor

Les flere nyheter her

Personvernpolicy