Glemte å slippe av passasjerer

Ferje som går mellom Horten og Moss måtte snu fordi man glemte å slippe av alle bilene. Her er en av ferjene avbildet ved en tidligere anledning. (Foto: Scanpix).
Ferje som går mellom Horten og Moss måtte snu fordi man glemte å slippe av alle bilene. Her er en av ferjene avbildet ved en tidligere anledning. (Foto: Scanpix).

Fergen mellom Horten og Moss måtte snu fordi man hadde glemte å slippe av alle bilene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bastøfergen som onsdag kveld var på vei til Moss måtte plutselig snu fordi mannskapet oppdaget at de hadde glemt å slippe av passasjerene på underdekket da de lå til kai i Horten.

– Da vi ankom Horten rett før klokken 19.30 gikk jeg ned til bilen som sto parkert på underdekket.

– Jeg satt i bilen og venta på at vi skulle få slippe ut, men så gikk klokka. Det gikk ti minutter uten at noe skjedde, og klokka 19.45 bestemte jeg og en annen passasjer oss for å sjekke ut hva som skjedde, forteller passasjer Kaare Augustin Jønland fra Nøtterøy til Fredriksstad Blads nettutgave.

Da oppdaget han at bilene på ferga stod parkert «feil vei» og skjønte straks hva som hadde skjedd.

De hadde glemt å slippe ut bilene som stod på fergens underdekk.

Sammen med en annen passasjer fikk han sagt ifra til mannskap som straks beordret om å gjøre vendereis.

Olav Brein i selskapet Bastø Fosen som har ansvaret for ferjedriften mellom de to byene, sier det ikke skulle ha vært biler på underdekket på denne avgangen.

– Vi skulle utføre en jobb på underdekket så derfor regnet ikke de ansatte på Horten-siden med at det var parkert biler der. Dermed ble bilene glemt.

Brein i Bastø Fosen mener det er dumt at slikt skjer, men at det kan inntreffe når man har tusenvis av avganger årlig.

Til VG Nett uttrykker han videre stor frustrasjon over at saken blir omtalt i media. Han mener saken er uvesentlig i den store sammenheng

- Jeg liker ikke å bli oppringt av en avis som jeg anser som lite seriøs om uvesentlige hendelser når man setter hendelsen i perspektiv med hva som er vesentlig i fergedriften, sier Brein til VG Nett.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy