Frp faller på ny måling

Siv taper stadig terreng i forhold til Erna og Jens. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Siv taper stadig terreng i forhold til Erna og Jens. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Høyre er klart største parti og 7,1 prosentpoeng større enn Fremskrittspartiet på en ny meningsmåling Opinion har gjort for ANB i mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp har nå en oppslutning på 21,3 prosent. Det er en tilbakegang på 1,8 prosentpoeng siden februar. Høyre troner fortsatt øverst på Opinions politiske barometer med en oppslutning på 28,4 prosent, tilbake 0,6.

Arbeiderpartiet går frem 0,6 på målingen, men får likevel ikke mer enn 23,6 prosents oppslutning. For de andre partiene er det bare små utslag. Sosialistisk Venstreparti får 7,1 prosent, tilbake 0,3. Senterpartiet får 5 prosent, frem 0,2.

Kristelig Folkeparti får 4,6 prosent, tilbake 0,3, mens Venstre kan glede seg over en oppslutning på 6,1 prosent på målingen, frem 0,7.

Valgforsker Bernt Aardal sier målingen bekrefter en trend der Høyre er i ferd med å bli markert større enn Frp.

– Høyre drar fra, og forskjellen i Høyres favør er tydelig, sier Aardal til ANB.

Han mener dette kan skyldes at Høyre har trådt fram som det dominerende opposisjonspartiet, med god selvtillit etter medvind på meningsmålingene i lengre tid.

– Frp har slitt litt i skyggen og mister velgere til Høyre, konstaterer Aardal.

Om denne målingen var stortingsvalg ville likevel Fremskrittspartiet og Høyre fått flertall sammen med 85 av 169 plasser på Stortinget. De rødgrønne partiene ville fått 64 mandater, 22 færre enn de har i dag. (©NTB)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy