Ventetiden over for Real Madrid

Karim Benzema scoret mot gamleklubben Lyon og hjalp Real Madrid til klubbens første kvartfinale i mesterligaen på sju år. Foto: Scanpix
Karim Benzema scoret mot gamleklubben Lyon og hjalp Real Madrid til klubbens første kvartfinale i mesterligaen på sju år. Foto: Scanpix

Endelig er ventetiden over for Real Madrid. Med 3-0-seier over Lyon er klubben kvartfinaleklar i mesterligaen for første gang på sju år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storklubben fra Madrid har vunnet verdens gjeveste klubbturnering flere ganger enn noen annen, men forrige tittel kom i 2002. De seks foregående årene har det vært stopp før kvartfinalen.

Med José Mourinho på benken brøt Real Madrid forbannelsen. Lyon har spent bein for Real Madrid flere ganger, og senest i fjorårets turnering, men onsdag var det ingen tvil.

Marcelo, Karim Benzema og Angel Di Maria scoret hvert sitt vakre mål, og sammenlagt vant den spanske klubben 4-1.

Det første målet kom etter vakkert samspill mellom Marcelo og Cristiano Ronaldo, som var tilbake i laget etter å ha stått over de to siste kampene med en muskelskade.

I det 36. minutt avanserte Marcelo i høyt tempo og spilte til portugiseren, som dempet, holdt ballen et lite øyeblikk og slo en veggpasning i akkurat riktig sekund. Marcelo vendte av Dejan Lovren og sendte Real i ledelse med en utsøkt avslutning.

Hjemmestyrke

Real Madrid fortsatte å presse på. Laget har vunnet alle sine hjemmekamper denne sesongen og aktet ikke å gi fra seg initiativet hjemme på Santiago Bernabéu. Midt i annen omgang kom det forløsende andre målet som fjernet spenningen.

Marcelo spilte en lang ball framover. Benzema tok den ned, holdt Cris fra livet og ga gamleklubben nådestøtet.

Real Madrid var ikke ferdig med det. Di Maria satte punktum da han stormet gjennom på en flikk fra Mesut Özil og løftet ballen over keeper Hugo Lloris. (©NTB)

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy