Blodig aksjon

Politiet i Bahrain har rykket inn på Perleplassen og begynt å skyte mot demonstranter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fem er drept og hundrevis såret, ifølge en opposisjonspolitiker.

– Dette er en utryddelseskrig. Dette skjer ikke engang i krig og er ikke akseptabelt, sier opposisjonspolitikeren Abdel Jalail Khalil.

Han tilhører Bahrains største sjiamuslimske parti og støtter de hovedsakelig sjiamuslimske demonstrantene. Bahrains kongefamilie er sunnimuslimsk.

Her stiger røyken opp over Perleplassen

Aksjonen i sentrum av hovedstaden Manama ble innledet onsdag morgen, dagen etter at regimet innførte unntakstilstand og to dager etter at sikkerhetsstyrker fra Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater, begge med sunnimuslimske regimer, rykket inn i øystaten på anmodning fra Bahrains kongefamilie.

Demonstrantene på Perleplassen har holdt stand i en måned, og i det siste har det vært flere sammenstøt mellom politi og demonstranter som har forsøkt å marsjere mot kongefamiliens residens.

Flere hundre demonstranter har bodd i telt og gjort plassen om til sitt faste tilholdssted. Men onsdag morgen veltet det tykk røyk mot himmelen da teltene ble stukket i brann.

Politistyrker ankom med helikoptre, busser, bulldosere og pansrede kjøretøyer, og det ble hørt skyting i området da styrkene begynte å rydde gatene i området.

Det skal også ha blitt brukt tåregass mot demonstrantene, som har latt seg inspirere av opprørene i Egypt og Tunisia.

(©NTB)

Personvernpolicy