Ny reaktorbrann

Sent tirsdag kveld er det meldt om nye branner i Fukushima-anlegget i Japan. Foto: Scanpix
Sent tirsdag kveld er det meldt om nye branner i Fukushima-anlegget i Japan. Foto: Scanpix

Det brenner ved Fukushima-anlegget igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har brutt ut nye branner i reaktor 4 på Dai-Ichi-anlegget ved Fukushima i Japan, melder det japanske nyhetsbyrået Kyodo News sent tirsdag kveld, norsk tid.

Klokken er om lag 07.00 om morgenen i Japan. Ifølge CNN er flere av de 50 arbeiderne som jobber med å sikre anlegget evakuert fra kontrollrommet på grunn av høye strålingsverdier.

To skadet

Situasjonen skal være dramatisk, ifølge meldingene. Tidligere i dag var det flere eksplosjoner i den samme reaktoren. To arbeidere skal være skadet, skriver Reuters.

Den japanske energigiganten Tokyo Electric Power Co (TEPCO), som eier Fukushima-Daiichi, har satt inn ressurser for å slokke brannen inne i bygningen som huser reaktor nummer fire.

Brannen skal ha oppstått i det ytre skallet av reaktorens beholdere, melder Sky News.

USA today melder om at brannen oppstod etter et forsøk på å slukke en tidligere brann i bassenget der brukte brenselsstaver ble oppbevart. Brenselsstavene tok fyr etter at de ble eksponert for luft.

BBC melder at temperaturen i reaktor 5 og 6 også stiger.

Alvorlig situasjon

En eksplosjon tidligere tirsdag laget to hull i kapselen rundt reaktor 4, der vanninåvet er faretruende lavt.

To eksplosjoner og en påfølgende brann fikk tirsdag strålingen ved atomkraftverket Fukushima-Daiichi til å stige faretruende, og alle som bor innenfor en radius på 30 kilometer rundt kraftverket er bedt om å holde seg innendørs.

Les mer om katastrofen i Japan.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy