15 dømt i Plastic fantastic-saken

Alle de 15 tiltalte i den såkalte Plastic fantastic-saken som handlet om svindel av 50 norske bankkunder, er i Oslo tingrett dømt til fengselsstraffer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den strengeste straffen lyder på tre og et halvt år. Den korteste fengselsstraffen som er idømt, er 75 dager.

Saken handler om svindel av totalt 12,2 millioner kroner og forsøk på svindel av ytterligere 8,4 millioner kroner. Over 50 norske bankkunder skal ha blitt ofre for bedrageriet som ble utført mellom 2006 og 2009. Svindlerne skal systematisk ha gått etter noen av Norges rikeste personer.

De tiltalte er også dømt til å betale rundt 7 millioner kroner i erstatning til DnB Nor og Fokus Bank.

Den største enkeltsaken dreier seg om svindel av 1,14 millioner kroner. Her skal bedragerne ha lurt ansatte i to DnB NOR-filialer med falskt pass og bankkort, slik at pengene ble overført til en konto i Postbanken. Deretter ble pengene tatt ut i 17 omganger over to dager på ulike postkontorer i Oslo og omegn.

For den antatte hovedmannen i saken, Phillip Holst-Cappelen, er saken utsatt.

Holst-Cappelen ble i februar pågrepet i Spania etter å ha vært etterlyst internasjonalt i lengre tid. I Sverige er han pekt ut som hjernen bak to kidnappinger, der velstående forretningsmenn ble presset for nær 16 millioner kroner.

Personvernpolicy