UD fraråder reiser til Japan

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i Japan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UD oppfordrer norske borgere til å følge råd fra lokale myndigheter og følge med på den norske ambassaden i Tokyos hjemmeside for oppdatert informasjon.

UD valgte å endre sin anbefaling på grunn av den uavklarte situasjonen ved kjernekraftverkene.

– Vi har fulgt situasjonen løpende og gir det vi mener er det tryggeste rådet nå, nemlig at vi fraråder reise til og opphold i Japan, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) på en improvisert pressekonferanse i Utenriksdepartementet.

– Japan er et land som mange vanligvis reiser til, det være seg i forretningsøyemed eller som turister. Situasjonen nå er uoversiktlig, åpenbart vanskelig og til en viss grad uforutsigbar. Derfor gir vi et nøkternt råd nå, understreker Støre.

Utenriksdepartementet vil imidlertid ikke iverksette noen evakuering av nordmenn i Japan. Støre oppfordrer alle som oppholder seg i landet til å følge med på informasjon og råd fra japanske myndigheter og hele tiden holde seg oppdatert på situasjonen.

Også ansatte ved Norges ambassade i Japan vurderer situasjonen fortløpende, men UD iverksetter inntil videre heller ingen evakuering av ambassadens ansatte eller familiemedlemmer.

Reiserådet har tidligere vært å unngå reiser som ikke er strengt nødvendige til Tohoku-regionen og områdene Miyagi, Iwate, Aomori, Akita, Yamagata, Tochigi, Ibaraki og Fukushima nordøst for Tokyo.

Også Sverige og Finland endret tirsdag sine reiseråd til Japan.

(©NTB)

Personvernpolicy