Utestenges fra Russland

Den russiske presidenten Dmitrij Medvedev setter sperrer for at Libyas omstridte leder skal få adgang til Russland. Foto: Dmitry Astakhov (AFP Photo/Ria-Novosti/Kremlin Pool) og Aladin Abdel Naby (Reuters)
Den russiske presidenten Dmitrij Medvedev setter sperrer for at Libyas omstridte leder skal få adgang til Russland. Foto: Dmitry Astakhov (AFP Photo/Ria-Novosti/Kremlin Pool) og Aladin Abdel Naby (Reuters)

Medvedev nekter Gaddafi og hans nærmeste innreise i Russland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske presidenten Dmitrij Medvedev har utestengt mulighetene for at Muhammar Gaddafi får komme inn i Russland.

Han forhindrer samtidig at den omstridte libyske lederen skal kunne gjennomfør finansielle transaksjoner i Russland. Heller ikke Gaddafis familiemedlemmer får adgang til landet, melder Interfax.

Medvedevs innreiseforbud inkluderer i alt 15 personer, blant dem flere barn som tilhører familien. I tillegg får heller ikke den indre kretsen rundt Gaddafi mulighet til å krysse den russiske grensen, ifølge en pressemelding som det russiske nyhetsbyrået har mottatt fra presidentens kontor.

Foruten begrensningene som familien og kretsen rundt Gaddafi blir møtt med, gjelder forbudet også for Libyas militære etterrretningstjeneste, som ledes av Gaddafis svoger.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy