Nytt atomkraftverk i trøbbel i Japan

Enda et atomkraftverk har fått problemer i Japan etter at pumpa til kjølesystemet til en av reaktorene ved kraftverket i Tokai har stanset opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men reservesystemet ble søndag satt i gang og fungerer som det skal, opplyser operatøren av kjernekraftverket.

Kjølesystemet sviktet mandag morgen lokal tid.

– En sjøvannspumpe, som blir drevet av en dieselgenerator, stoppet på grunn av tsunamien, og deretter stanset vi et av kjølesystemene manuelt. Men de andre kjølesystemene virker som de skal, og temperaturen i reaktoren fortsetter å falle gradvis, sier talsmann for Japan Atomic Power Company, Masao Nakano.

Les også: Desperat innsats for å unngå radioaktive utslipp

Tokai-anlegget er det tredje atomkraftverket som har fått store problemer etter jordskjelvkatastrofen i Japan.

Ved kraftverket Fukushima Daiichi kjøles flere reaktorer ned med sjøvann etter at kjølesystemene ble skadd i jordskjelvet, mens kraftverket i Onagawa ble satt i kriseberedskap søndag etter unormalt høye målinger av radioaktiv stråling.Tokai-anlegget, som ligger rundt 120 kilometer nord for Tokyo, var utsatt for en atomulykke i 1999.
Personvernpolicy