Bronse-Berger: – Skjønner ikke at det går an

VM-dronningen Magdalena Neuner imponerte alle da hun gikk Tyskland inn til gull på stafetten som avsluttet skiskytter-VM.Foto: Scanpix
VM-dronningen Magdalena Neuner imponerte alle da hun gikk Tyskland inn til gull på stafetten som avsluttet skiskytter-VM.Foto: Scanpix

«Magic Magda» sjokkerte rivalene med ene og alene å råfly Tyskland inn til stafettgull i skiskyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av en stående skyteserie og 2 kilometer på ski utført av VM-dronning Magdalena Neuner (24), var fjerdeplass gjort om til soleklart VM-gull søndag.

Tilbake sto måpende konkurrenter, publikum og TV-seere. I løpet av 1 kilometer hentet hun inn de 25 sekunder Oksana Khvostenko hadde i forsprang.

Så gikk hun fra ukraineren med samme 25 sekunder.

VM-bronsevinner Tora Berger (29) forsto ikke hvordan det var mulig.

– Jeg kan ikke skjønne at det går an å gå så fort på ski. Det er helt vanvittig. Hun er helt rå, sa Tora Berger til NTB etter å ha styrt Norge til en midt på treet god sjetteplass i VM-stafetten sammen med Synnøve Solemdal (21), Ann Kristin Aafedt Flatland (28) og Fanny Welle-Strand Horn (23).

På spørsmål om Berger ønsker sin tyske rival over til langrennsfolket, svarte lesjingen at hun helst ser Neuner i skiskyttersirkuset også i framtiden.

– Jeg vil jo ha sterke konkurrenter slik at det er noen å strekke seg etter.

Forbi Norge

Ikke nok med at Neuner sikret tysk gull. Den imponerende oppvisningen dro Tyskland forbi Norge på medaljestatistikken i VM: 1) Tyskland (4-3-0), 2) Norge (4-1-3).

– Jeg tenkte at 25 sekunder var for mye å hente inn, så det var sølvet jeg gikk for. Men plutselig så jeg den ukrainske jenta foran meg. Da jeg merkbart tok innpå i utforkjøringene på grunn av fantastiske ski, forstå jeg at gullet var innenfor rekkevidde, sa «Magic» Magdalena Neuner som feiret karrierens 10. VM-gull.

Kun Ole Einar Bjørndalen (16), Aleksander Tikhonov (11) og Frank Luck (11) har flere.

24-åringen ser på det som uaktuelt og uinteressant å måle krefter mot Marit Bjørgen og co. i langrenn. For tredje gang på fem år ble hun mesterskapsdronning med tre gull. Det samme gjorde hun i Anterselva 2007 og Östersund 2008.

Som ventet

Norsk sjetteplass var helt som ventet etter 6.- og 8.-plass på de siste verdenscupstafettene. I desember i fjor gikk jentene inn til tredjeplass i Hochfilzen med samme lag, men det er gått hele to og et kvart år siden sist Norges kvinner vant en verdenscupstafett.

Kun én gang har Norges kvinner vunnet en mesterskapsstafett siden starten i 1984. Det var da Liv Grete Poiree dominerte på sitt beste sammen med Gunn Margit Andreassen, Gro Marit Istad Kristiansen og Linda Grubben i Oberhof i 2004.

Hva som skjedde med regjerende OL- og verdensmester Russland? Etter tre besøk på standplass måtte Jekaterina Jurlova og rutinerte Anna Bogalij-Titovets ut i tre strafferunder hver.

Hjemmelaget endte på en ydmykende niendeplass til slutt etter at Svetlana Sleptsova og Olga Zaitseva reddet stumpene. Skytestatistikk: 12 ekstraskudd og seks strafferunder. Russland ble uten gull i VM på hjemmebane. (©NTB)

Personvernpolicy