United snudde lykken mot Arsenal

Manchester United gikk til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Arsenal lørdag. Foto: Russell Cheyne / Reuters / Scanpix.

Manchester United reiste seg etter to strake serietap og slo Arsenal i FA-cupens kvartfinale. Fábio Silva og Wayne Rooney scoret målene i 2-0-seieren.

Stor spenning var knyttet til kampen, og United-manager Alex Ferguson gjorde den ikke mindre ved å bruke brødreparet Rafael og Fábio Silva samt John O'Shea på midtbanen fra start.

Det skulle imidlertid vise seg å være et lurt trekk fra skotten. Fábio var våkent frampå etter en retur i det 28. minutt, og fra kort hold dunket han ballen i nettaket til 1-0.

Arsenal slet med å komme gjennom Uniteds forsvarsmur i første omgang, men like etter hvilen produserte gjestene en stor dobbeltsjanse. Først måtte hjemmelagets keeper Edwin van der Sar avverge et nesten-selvmål, før han leverte en solid parade på Laurent Koscielnys avslutning.

Og der Arsenal bommet, gjorde stjernespissen Wayne Rooney det motsatte minuttet senere.

Johan Djorou fikk bare halvklarert et innlegg fra Rafael, og Rooney sendte ballen i en bue over Manuel Almunia og i mål.

Arsenal prøvde alt de kunne i jakten på scoringer, men det lyktes ikke for bortelaget til tross for flere store sjanser. United red av stormen foran hjemmepublikummet og er klar for semifinale i FA-cupen.

Tredje bom

Med cupexiten mistet Arsenal sin tredje tittelmulighet på to uker. Nå gjenstår jakten på seriegull for London-klubben, og også der er United argeste rival. Lagene møtes til «seriefinale» i London 30. april.

Begge lagene sliter med skader og stilte noe reservepreget lørdag. United-fansen fikk et gledelig gjensyn med langtidsskadde Antonio Valencia på kanten, mens Arsenals problemer ble forverret da Djorou måtte av banen med en skulderskade i sluttminuttene. (©NTB)