Hedrer sine landsmenn

Yoko Ono føler med det japanske folk. Arkivfoto: Brynjar Gunnarsson (AP Photo)
Yoko Ono føler med det japanske folk. Arkivfoto: Brynjar Gunnarsson (AP Photo)

Yoko Ono Lennon føler med det japanske folket etter naturkatastrofen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yoko Ono sendte fredag kveld en hilsen til japanske jordskjelv- og tsunamiofre.

John Lennons enke, Yoko Ono, har vært aktiv med nye meldinger på Twitter gjennom hele fredagen.

Ono, som selv opprinnelig er japaner, har sendt en spesiell hilsen til alle japanske medsøstre- og brødre på sitt nettsted ImaginePeace.com, der hun forteller hvor hjelpesløs hun føler seg.

Hun forteller også om et nylig besøk i Tokyo, hvor hun understreker hvor vakker og rolig byen var, og beskriver hvordan hun sammen med Lennon og sønnen Sean selv opplevde et jordskjelv da de var i Japan sommeren 1979, et snaut halvår før John Lennon ble skutt og drept utenfor parets leilighet i New York.

Her er meldingen som Yoko Ono har lagt ut på ImaginePeace.com:

Message to Japanese people affected by the Sendai Earthquake & Tsunami – from Yoko Ono

«My dear people of Japan,

I feel numb now, as if I was there myself and hit with this disaster as you have been. Only just recently I visited Tokyo, and was delighted how beautiful, clean and quiet the city was! I didn’t expect a disaster like this to happen to the country I love so much.

One year, John, my husband, Sean and I, were in the hotel in Tokyo. It was in the morning, and the earthquake suddenly hit three of us. I imemdiately grabbed Sean, who was still a little boy then. I went into an open closet, holding Sean tightly, and sat in there, keep repeating “Namyohorengekyo”. After the earthquake subsided, John laughed and said he didn’t understand why I sat in an open closet. I explained to him that it was important to be protected by a structure. Well, at least, that was what I was told when I was a child. The earthquake John, Sean and I experienced was not at all like the one you just experienced. But still my body is now shaking tonight from the memory of it.

So I feel deeply for you for having experienced the earthquake that was the severest in the history of Japan. It must have been so, so horrible. I extend my sympathy and love to each one of you. I’m very sorry that you had to go through what you went through. My heart is with you all the way.

With love,

yoko


Yoko Ono Lennon
New York City
11 March 2011»

Les flere nyheter her

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy