Bitter kirkestrid om homofili i Stavanger

Det er oppstått en bitter kirkestrid i Stavanger fordi 19 prester ikke aksepterer biskop Erling Pettersen (bildet) som tilsynsmann. Foto: Scanpix)
Det er oppstått en bitter kirkestrid i Stavanger fordi 19 prester ikke aksepterer biskop Erling Pettersen (bildet) som tilsynsmann. Foto: Scanpix)

Det er oppstått en bitter kirkestrid i Stavanger fordi 19 prester ikke aksepterer biskop Erling Pettersen som tilsynsmann. De 19 mener at biskopen har et for liberalt syn på homofile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biskopen har avsluttet samtalene med de såkalte Carissimi-prestene og bedt om at de aksepterer hans tilsyn. De 19 prestene ønsker en egen løsning for lokalt tilsyn i Stavanger.

– De må gjerne mene hva de vil om homofili, men de må akseptere biskopens rett til tilsyn, understreker Pettersen overfor NTB.

Støtter Pettersen

Stavanger bispedømmeråd støtter Pettersen. I en uttalelse til menighetsråd, prester og tilsatte i Stavanger bispedømme oppfordrer bispedømmerådet til samling.

– Vi vet at biskop Pettersen vil gjøre sitt ytterste for å møte mennesker med ulike meninger på en trygg og god måte. Det vil et samlet bispedømmeråd støtte ham i. Vi håper Carissimi-prestene kan finne en vei til å fortsette i tjeneste for kirken, og vi ønsker aller helst at det skal skje hos oss i Stavanger bispedømmerådet, heter det i uttalelsen som ble vedtatt torsdag.

Kan ikke delegere

I uttalelsen slås det fast at biskopen er forpliktet til å føre tilsyn med alle prester i bispedømmet.

– Han har ikke frihet til å delegere dette til andre. Han er nødt til å følge de regler og ordninger som kirken har vedtatt. Om noen likevel finner dette så vanskelig at de må gjøre andre valg, vil vi ha respekt for det, står det videre.

Bispemøtet vil, etter anbefaling fra Pettersen, invitere til videre samtaler med representanter for Carissimi.

– Vi håper disse samtalene kan føre til resultater som både Carissimi og resten av kirken kan leve med. De aktuelle spørsmålene om tilsyn angår hele kirken vår, ikke bare Stavanger bispedømme, skriver bispedømmerådet. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy