Her er Eva Brauns private bilder

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik har du aldri før sett Hitlers elskerinne Eva Braun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): Britiske Daily Mail har publisert private bilder fra Eva Brauns fotoalbum som aldri før har vært offentliggjort.

Se bildene her

Bildene gir en unik innsikt i livet til Hitlers myteoppspunnende elskerinne, og viser Braun i utallige situasjoner helt fra barndommen, gjennom ungdomstiden og til trettitallet og krigens dager hvor bildene følger den gryende romansen mellom henne og Hitler.

På flere av bildene fremstår Eva Braun (1912 – 1945) som et helt ordinært barn av sin samtid, som en ung jente som elsker å kle seg ut, pynte seg, går på skolen og leker med hunder.

Bildene viser også at Eva Braun hadde en opprørsk side som ble fersket av kamera mens hun både røyker og soler seg naken.

Møtte Hitler som 17-åring

Eva Braun ble født i München den 6. februar 1912 og var den mellomste i en søskenflokk på tre. Hun gikk på skole i byen Beilngries i Bayern, og blir beskrevet som en gjennomsnittlig student, som utmerket seg innenfor sport og gymnastikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I oktober 1929 møtte hun for første gang Adolf Hitler, mens hun jobbet som modell og assistent hos fotograf Heinrich Hoffman i München. Hoffman var også Hitlers personlige fotograf og introduserte paret for hverandre. Eva Braun var da sytten år. Hitler var 40.

To år senere hadde Braun og Hitler blitt et par.

Les også: Pusser opp Hitler-bil

Hitler var på denne tiden travelt opptatt med å føre valgkamp og hadde ikke mye tid til sin unge utkårede. Braun fikk dermed leve et ensomt, men priviligert liv med penger, reiser og kostbare klær.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I denne perioden forsøkte Eva to ganger å ta sitt eget liv, trolig på grunn av ensomhet og savn.

Beskyttet liv

I 1936 tilbragte hun stadig mer tid i Hitlers hjem på Berghof ved fjellet Obersalzberg i Bayern hvor hun hadde en beskyttet tilværelse sammen med den tyske føreren. Eva bodde i en egen leilighet vegg i vegg med Hitlers private rom, og hadde ofte selskap av sin yngre søster Margrete (Gretl) - som døde i 1987.

Les også: - Hitler kan ha en sønn i Storbritannia

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Berghof kunne Braun være seg selv, en livlig, lystig og vennlig ung kvinne som satte sitt preg på den isolerte hverdagen, skriver berlinkorrespondent Håkon Letvik i en kronikk i Aftenposten i mars i fjor.

Del av Hitlers innerste krets

Flere av bildene i albumet viser livet på Berghof. Blant annet feiringen av Hitlers bursdag og en nyttårsfeiring sammen med Hitler og flere nazitopper. Eva Braun fremstår som en aktiv og viktig person i Adolf Hitlers og nazitoppenes innerste krets.

Les også: Fant Hitlers levende slektninger

På et av bildene som nå er offentliggjort er hun fotografert arm i arm med Hitlers betrodde arkitekt Albert Speer. Speer og Braun skal ha hatt et nært vennskap.

Dessverre for Eva Braun skulle det nære forholdet til Adolf Hitler bli skjebnesvangert. Etter hvert som krigen utviklet seg, ble det klart at dette var en kamp Hitler-Tyskland umulig kunne vinne.

29. april 1945 gifter Eva Braun og Adolf Hitler seg i førerbunkeren i Berlin. Eva Braun er da 33 år gammel. Hitler 56.

Dagen etter begikk de to selvmord sammen i bunkeren. Likene ble straks brent.

Les også: Her er Hitlers Disney-skatt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Funnet av soldater

De private bildene til Eva Braun ble konfiskert av den amerikanske hæren ved krigens slutt og senere bragt til USA og det amerikanske nasjonalarkivet, hvor flere av bildene lenge har vært udigitaliserte.

Først da bildene ble gjennomgått i forbindelse med en utstilling om den tyske «hoffotografen» Heinrich Hoffman, ble bildene gjort kjent for offentligheten.

Les også: Hitlers lik ble gravd opp
Les også: Hitlers dårlige bordmanerer