Mike Starr er død

Den legendariske bassisten fra Alice In Chains, Mike Starr, dukket også opp i VH1s realityserie «Sober House with Dr. Drew» hvor dette bildet er hentet fra. Musikerens rusproblemer har også vært tema i en annen serie om emnet, «Celebrity Rehab», der han også var deltager. Foto: Beatrice Neumann (VH1/Handout/Reuters)
Den legendariske bassisten fra Alice In Chains, Mike Starr, dukket også opp i VH1s realityserie «Sober House with Dr. Drew» hvor dette bildet er hentet fra. Musikerens rusproblemer har også vært tema i en annen serie om emnet, «Celebrity Rehab», der han også var deltager. Foto: Beatrice Neumann (VH1/Handout/Reuters)

Den tidligere Alice In Chains-bassisten ble 44 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mike Starr var bassist i det legendariske grunge-bandet Alice In Chains fra Seattle. Tirsdag ble han funnet død i en leilighet i Utah, melder nyhetsbyrået AFP.

Ifølge politiet i Salt Lake City er det for tidlig å si noe om dødsårsaken. Nå vil politiet foreta en obduksjon for å få kartlagt hva som forårsaket dødsfallet.

Den legendariske bassisten har levd et hardt rock’n’roll-liv, og det er ingen nyhet at han har slitt med narkotikaproblemer. For et drøyt år siden stilte han også opp i realityserien «Celibrity Rehab», og lykkes etter sin deltagelse i serien å bli rusfri. Etter et halvt års tid falt imidlertid musikeren tilbake til gamle synder og tok opp igjen misbruket. Så sent som i februar i år ble han pågrepet av politiet for besittelse av narkotika.

Alice In Chains sto sammen med andre Seattle-band som Nirvana, Pearl Jam og Soundgarden i bresjen for den oppsiktsvekkende grunge-stilen (på norsk ofte referert til som «grønsj», red.anm.) som ved inngangen til 1990-tallet var den mest banebrytende undersjangeren i rocken siden punkens inntog på 70-tallet.

I 2002 døde Alice In Chains’ vokalist Layne Stayle etter en overdose, men bandet ble gjenforent med ny vokalist i 2005, og de ga i 2009 ut det oppsiktsvekkende sterke og kritikerroste albumet «Black Gives Way To Blue».

Mike Starr var bandets originale bassist, men forlot Alice In Chains allerede i 1993.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy