Samboer mistenkt for drap på norsk kvinne i Brasil

Politiet har startet drapsetterforskning etter at en norsk tobarnsmor (34) ble funnet død i den brasilianske byen Aracati natt til fredag. Kvinnens samboer er mistenkt i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble funnet kvalt hjemme på soverommet, opplyser lokalt politi til VG Nett. Det ble også funnet et tau på stedet.

Politiet opplyser at en mann er mistenkt i saken, men han nekter for å ha drept kvinnen. Mannen er kvinnens samboer og en del yngre enn henne, ifølge VG Nett.

Avhøres

– Han har forklart politiet at hun var død da han fant henne på soverommet, sier stasjonssjef Tharsio Faco i Policia Civil i Aracati. Mannen ble tatt inn til avhør etter at han varslet en nabo, som igjen varslet politiet.

– Han har status som mistenkt, men er ikke fengslet. Saken er fortsatt i en tidlig fase. Vi etterforsker bredt og går nå gjennom bevismateriale. Vi skal avhøre alle naboer av kvinnen, forteller Faco.

Fra Bergen

Etter det VG Nett kjenner til bor kvinnen fast Canoa Quebrada, et kjent strandområde i Aracati, nord i Brasil.

Overfor Bergens Tidendes nettutgave bekrefter politiet at den 34-årige kvinnen er fra Bergen. De to barna skal ha oppholdt seg i et annet rom da kvinnen døde.

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at norske myndigheter er varslet om at en norsk kvinne skal være funnet drept.

– Generalkonsulen i Rio undersøker saken, men disse opplysningene er ikke endelig bekreftet, sier pressevakt Marte Lerberg Kopstad i UD til VG Nett. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy