– Vukicevics løp i verdensklasse

Christina Vukicevic (t.h.) tok EM-bronse på 60 m hekk innendørs fredag. Her er hun i aksjon i et stevne i Finland. (Foto: Kalle Parkkinen/Lehtikuva/Scanpix).
Christina Vukicevic (t.h.) tok EM-bronse på 60 m hekk innendørs fredag. Her er hun i aksjon i et stevne i Finland. (Foto: Kalle Parkkinen/Lehtikuva/Scanpix).

Christina Vukicevic løp inn til bronse på 60 meter hekk i EM innendørs i Paris fredag. Tiden 7,83 sekunder er norsk rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er strålende fornøyd både med tiden og medaljen, jublet Vukicevic etter bronseløpet.

Vukicevic var bare 3/100 sekund bak gullvinneren Carolin Nytra fra Tyskland. Britiske Tiffany Ofili fikk samme tid som Nytra, men endte på sølvplass etter fotofinish.

– Det viser hvor tett det er i toppen på 60 meter hekk. Det skiller gjerne bare hundredeler. Det var en kjempebra norsk rekord og et løp i verdensklasse. De tre som tok medalje var langt foran de andre, sa sportssjef Ronny Nilsen i Norges Fri-idrettsforbund til NTB.

Bronsen var Vukicevics første EM-medalje innendørs. For to år siden ble hun nummer fire.

Rekordløp

Tiden i finalen var også norsk rekord. I semifinalen tidligere fredag tangerte hun den daværende norske rekorden med 7,93. Det var nest beste tid i semifinalen, kun slått av Ofili, som til slutt tok sølv.

– Christina har hatt en fin innendørssesong både treningsmessig og med gode tider. Hun har ikke hatt noen problemer eller skader. Her gjorde hun tre gode løp som var i verdenstoppen, sa Nilsen.

Isabelle Pedersen gikk ikke videre fra forsøket. Hun løp på 8,38 og endte på 21.-plass.

Marcussen imponerte

Ida Marcussen kunne også juble for norsk rekord fredag. Hun fikk 4283 poeng i femkampen og slo sin gamle rekord fra 2008 med 69 poeng. Marcussen endte på 11.-plass.

Sørlendingen satte ifølge NRK årsbeste i fire av fem øvelser. Hun løp 60-meteren på 8,72 sekunder, hoppet 1,68 meter i høyde og 6,06 meter i lengde, og løp 800 meter på 2.12,93. I kule kastet hun 12,49 meter, men det var ikke årsbeste.

– Ida viser at hun er på vei tilbake. Hun satte norsk rekord og viste i andre øvelser at hun har enda mer å hente, sa Nilsen til NTB.

Norge har også et annet medaljehåp i Paris. Ezinne Okparaebo skal i aksjon i forsøket på 60 meter lørdag. Finalen løpes søndag.

– Christina og Ezinne leverer alltid i mesterskap. Det er to jenter som er dønn profesjonelle. Det at Christina løp inn til medalje, vil motivere Ezinne, mente sportssjef Ronny Nilsen.

Norske medaljevinnere i EM innendørs:

2011 i Paris: Bronse til Christina Vukicevic (60 m hekk)

2009 i Torino: Sølv til Ezinne Okparaebo (60 m)

1998 i Valencia: Bronse til Vebjørn Rodal (800 m)

1996 i Stockholm: Bronse til Steinar Hoen (Høyde)

1989 i Den Haag: Sølv til Hanne Haugland (Høyde)

1989 i Den Haag: Bronse til Georg Andersen (Kule)

1983 i Budapest: Bronse til Erling Andersen (5 km kappgang)

1969 i Beograd: Sølv til Knut Brustad (1500 m)

1968 i Madrid: Gull til Berit Berthelsen (Lengde)1967 i Praha: Gull til Berit Berthelsen (Lengde).

Personvernpolicy