Stoltenberg takker Riis-Johansen

Ola Borten Moe (Sp) tar over for Terje Riis-Johansen som ny olje- og energiminister. Starsminister Jens Stoltenberg og Ola Borten Moe møter pressen etter statsråd på slottet i Oslo fredag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
Ola Borten Moe (Sp) tar over for Terje Riis-Johansen som ny olje- og energiminister. Starsminister Jens Stoltenberg og Ola Borten Moe møter pressen etter statsråd på slottet i Oslo fredag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix

Terje Riis-Johansen (Sp) har satt spor etter seg, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministeren roste Riis-Johansen da han kommenterte statsrådsskiftet på Slottsplassen fredag formiddag.

– Har satt spor etter seg og han har håndtert mange store og viktige saker, sa Stoltenberg om den avgåtte Sp-statsråden.

Stoltenberg mener at Riis-Johansens viktigste sak var å sikre det nasjonale eierskapet til vannkraftressursene. Han pekte også på grønne sertifikater, Hardanger-saken og Mongstad som «eksempler på mange saker han har håndtert».

Les også: Jubel over Riis-Johansens avgang

– Riis-Johansen har ønsket seg tilbake til Telemark, og både han og jeg har vært opptatt av at disse sakene skulle være løst før han gikk av og kunngjorde sitt kandidatur som fylkesordfører, la Stoltenberg til før han ønsket Ola Borten Moe velkommen som statsråd.

– Jeg kjenner ham som en veldig dyktig, målbevisst og kunnskapsrik politiker – og erfaren tross sin forholdsvis unge alder. Han har sittet på Stortinget for Sør-Trøndelag og vært aktiv i lokal og rikspolitikken.

Les også: Terje Riis-Johansen går av

Stoltenberg sa videre at Borten Moe har markert seg som en dyktig energipolitiker.

– Nå skal han ta fatt på store og viktige oppgaver i et departement jeg selv kjenner fra før.

Vært klart lenge

Det har vært klart en god stund at Terje Riis-Johansen (Sp) skulle gå av, ifølge statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

– Det har vært klart en stund. Både han og jeg har vært enige om dette. Terje Riis-Johansen går av etter eget ønske, sier Stoltenberg.

Statsministeren sier også at Riis-Johansen selv ønsket å avslutte Mongstad-saken og mastesaken.

– Det var et ønske fra hans side at han kunne gå av etter at disse vanskelige sakene var avsluttet, sa Stoltenberg etter statsråd på Slottet fredag. (©NTB)

Personvernpolicy