Obama beklager drap på barn

President Barack Obama beklager at mange barn er drept i flyangrep i Kunar-provinsen i Afghanistan de siste ukene. Denne gutten ble såret under et angrep 19. februar.
President Barack Obama beklager at mange barn er drept i flyangrep i Kunar-provinsen i Afghanistan de siste ukene. Denne gutten ble såret under et angrep 19. februar.

President Barack Obama beklager at ni afghanske barn ble drept i et amerikansk flyangrep denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna ble drept av kamphelikoptre mens de sanket ved i Kunar-provinsen tirsdag.

USAs og NATOs øverstkommanderende i landet, general har alt beklaget drapet på barna.

– Vi er svært lei oss for denne tragedien og beklager overfor den afghanske regjeringen, det afghanske folket og, viktigst av alt, familiemedlemmene til dem som mistet livet på grunn av våre handlinger, sa Petraeus onsdag.

Halvparten barn

President Barack Obama har nå fulgt opp og «beklaget dypt» drapene i en videokonferanse med Afghanistans president Hamid Karzai, opplyser Det hvite hus.

Minst 80 sivile er drept i flere lignende NATO-angrep i Kunar-provinsen de siste to ukene.

Afghanske folkevalgte har tatt kraftig avstand fra angrepene og hevder at rundt halvparten av de drepte har vært barn.

Undergraver

Obama og Karzai er enige om at slike hendelser bidrar til å undergrave bestrebelsene på å bekjempe terrorisme, heter det i en kunngjøring fra Det hvite hus.

Under videokonferansen mellom de to, som pågikk i en time, diskuterte de også USAs varslede styrkereduksjon i Afghanistan.

De første amerikanske soldatene forlater landet i juli, og afghanske regjeringsstyrker skal gradvis overta ansvaret for sikkerheten i landet.

– Begge ledere var enige om at USA og Afghanistan skal fortsette samarbeidet for å fremme en politisk løsning på krigen i Afghanistan, og president Obama gjentok sin støtte til en afghansk-ledet politisk prosess, heter det i kunngjøringen fra Det hvite hus. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC nyheter

Personvernpolicy