Skuddene i Frankfurt: Kan være terrorrelatert

Tysk politi patruljerer flyplassen i Frankfurt 3. mars. Foto Scanpix
Tysk politi patruljerer flyplassen i Frankfurt 3. mars. Foto Scanpix

Tysk politi linker bussangrepet ved Frankfurt Lufthavn til islamistisk gruppe. To personer ble drept i angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 1520 lokal tid onsdag ble to personer fra det amerikanske flyvåpenet i Europa skutt og drept ved flyplassen i Frankfurt.

Ifølge tysk media kan skytepisoden være terrorrelatert. Den tyske avisa Spiegel Online understreker at man ikke kan utelukke nye angrep.

Les også: To drept på flyplass i Frankfurt

Gjerningsmannen skal etter det politiet kjenner til ha operert alene. Tyske myndigheter arbeider nå likevel ut fra en teori om at mannen har en forbindelse til en islamistisk gruppe, melder The Guardian.

En tysk etterforsker forteller Spiegel Online at angrepet er mistenkelig, uavhengig om personen opererte alene eller i forbindelse med en gruppe.

- Det faktum at en person med en pistol befant seg i nærheten av flyplassen kan man uansett ikke se på som en tilfeldighet, sier etterforskeren.

En 21 år gammel mann fra Kosovo er arrestert. Gjerningsmannen skal ha tatt seg inn på en buss hvor det oppholdt seg amerikanske soldater og avfyrt skudd.

Den antatte gjerningsmannen skal etter det politiet kjenner til ha vokst opp i Tyskland og arbeidet på flyplassen. Mannen har blitt identifisert av myndighetene i Kosovo som Arif Uka. Han skal opprinnelig være fra byen Mitrovica, som ligger nord i Kosovo.

Politiet undersøker påstander om at gjerningsmannen skal ha ropt «Allahu Akbar» (Gud er stor) før han avfyrte våpenet. Den 21 år gamle mannens Facebookside undersøkes også etter at det ble oppdaget at han hadde skrevet om vantro på sine venners sider.

FBI var på stedet bare timer etter angrepet, og det tyske politiet er i full gang med etterforskningen.

Det antas at gjerningsmannen visste om tid og sted bussen med amerikanske soldater skulle oppholde seg ved flyplassen.

Bussen skal ha hatt amerikanske skilter, men de drepte mennene skal ikke ha gått med uniformer, melder The Guardian.

Sjåføren av bussen og en soldat er de to drepte. I tillegg skal to personer være skadd, en av dem alvorlig, ifølge BBC.

Navnene på de drepte har ikke blitt offentliggjort av hensyn til de pårørende.

Det har ikke vært terrorangrep i Tyskland på linje med det som skjedde i Madrid og London, men etter å ha mottatt flere trusler i november i fjor valgte myndighetene å øke sikkerheten rundt kollektivtransport og offentlige plasser.

Ifølge sikkerhetseksperter er Tyskland et knutepunkt for radikale islamister.

Amerikanske tropper har vært utplassert i Tyskland siden slutten av andre verdenskrig. USA har det siste tiåret redusert sin tilstedeværelse i landet, men har fremdeles 50.000 tropper der.

President Barack Obama har uttalt at USA vil samarbeide med tyske myndigheter for at gjerningsmannen eller mennene skal bli holdt ansvarlige for sine handlinger.

Personvernpolicy