Minister drept i Pakistan

Pakistans minister for minoriteter ble skutt og drept av ukjente væpnede menn onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shahbaz Bhatti, som var den eneste kristne i den pakistanske regjeringen, hadde gått inn for endringer i Pakistans strenge blasfemilovgivning.

Han ble drept i et kuleregn mens han ble kjørt på jobben i et boligområde i Islamabad.

Blasfemiloven har vært i søkelyset siden november da en kristen firebarnsmor ble dømt til døden for å ha spottet profeten. Selv avviser hun anklagene.

I begynnelsen av januar ble guvernøren i Punjab, Salman Taseer, drept av en av sine livvakter. Taseer var en konsekvent og uredd motstander av blasfemiloven og hadde blant annet besøkt den dømte kvinnen i fengsel.

Liberale pakistanere og menneskerettighetsgrupper mener loven er svært diskriminerende mot de små religiøse minoritetene i Pakistan. Spesielt kristne, som utgjør 2 prosent av Pakistans befolkning, er bekymret.

I henhold til loven kan enhver som snakker ille om islam og profeten Muhammed, dømmes til døden, men aktivister sier at loven åpner for misbruk.

Det er ikke uvanlig at folk blir dømt etter loven, men ingen dødsdommer er hittil iverksatt. Mange blir frikjent etter å anke sine dommer, men mange som er anklaget, er også blitt drept av fanatiske islamister.

(©NTB)

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy