Pate-show i viktig Milan-seier

Zlatan Ibrahimovic ga Milan ledelsen, men det var Pato som stjal showet for Milan. (Foto: Alessandro Garofalo, Reuters/Scanpix).

Alexandre Pato (21) herjet med Napoli da Milan vant 3-0 i toppkampen i serie A mandag.

Pato var involvert i duellen som skaffet Milan straffespark på stillingen 0-0. Han hadde også én målgivende pasning og en perlescoring.

Etter en målløs første omgang fikk Milan straffe rett etter hvilen da dommeren mente Napoli-spilleren Salvatore Aronicas handset i en duell med Pato. Napoli-spillerne raste mot dommeren, men det hjalp lite.

Zlatan Ibrahimovic beholdt roen og satte sikkert inn 1-0 fra 11-meteren. Milan-trener Massimiliano Allegri mente dommeren hadde gjort rett.

– Fra sidelinjen så det ut som straffe. Uavhengig av den situasjonen, så leverte Milan en god forestilling og fortjente seieren. Vi spilte veldig bra. Christian Abbiati trengte ikke gjøre noen redninger, og vi skapte flere sjanser, sa Allegri.

Etter 77 minutter var det tid for ny Milan-jubel. Pato hadde ballen nede på venstrekanten og la presist inn til Kevin-Prince Boateng, som satte inn 2-0.

Bare to minutter senere var Pato sentral igjen. Milan kontret, og brasilianeren førte ballen over nesten halve banen før han med et nydelig skudd fra like utenfor 16-meteren sørget for 3-0 til vertene.

Seieren var viktig for Milan, som fikk delvis hektet av Napoli i gullkampen. Zlatan og co. topper tabellen og er fem poeng foran byrival Inter. Napoli ligger på tredjeplass, men avstanden opp til Milan økte til seks poeng mandag.

– Det er fortsatt mange kamper igjen, inkludert en derbykamp mot Inter. Napoli kan heller ikke avskrives ennå, sa Allegri.