Norsk lagbronse i kombinert

Ski-VM Holmenkollen. Mikko Kokslien (til venstre) veksler med Håvard Klemetsen under første veksling i 4 x 5 km kombinert stafett, Gundersen lag i Holmenkollen mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.
Ski-VM Holmenkollen. Mikko Kokslien (til venstre) veksler med Håvard Klemetsen under første veksling i 4 x 5 km kombinert stafett, Gundersen lag i Holmenkollen mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.

Mikko Kokslien, Håvard Klemetsen, Jan Schmid og Magnus Moan tok bronse i lagkonkurransen i kombinert. Østerrike vant foran Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Moan var i ferd med å ta igjen Østerrike og Tyskland på ankeretappen, men forspranget ble akkurat litt for stort for trønderen. Han sprakk og gikk i stedet alene inn til bronse i lagkonkurransen i kombinert mandag.

– Det er utrolig irriterende. Vi var fire sekunder for langt bak, de fire sekundene jeg trengte for å tette luken til de to andre. Det er lettere å jakte enn å bli jaktet på, men det ble litt for mye, sa Moan til NRK etter lagbronsen.

Les også: Bjørgen tok sitt tredje gull

Moan hadde litt å bevise etter at han var dårligst av de norske utøverne i hoppkonkurransen i normalbakken. Dessverre var ikke formen slik den har vært på hans beste dager.

– Det var tungt i dag og. Jeg er ikke i toppform. Men dette ble en OK gjennomkjøring. Vi har to renn igjen, og det er jeg veldig klar for.

Tapte midtveis

Etter hoppingen hadde Norge 34 sekunder opp til ledende Frankrike. Mikko Kokslien dunket til fra start, og ved første veksling var Norge nummer to, bare tre tideler bak Tyskland og 19,2 sekunder foran Frankrike.

Håvard Klemetsen hang lenge med Tyskland på den andre etappen, men stivnet mot slutten, og Eric Frenzel hadde 8,6 sekunder på nordmannen ved veksling nummer to.

Frankrike ble tidlig hektet av. I stedet var det Østerrike som kom snikende bakfra. Felix Gottwald gikk en knalletappe og tok kjapt igjen både Tysklands og Norges forsprang. Ved siste veksling var østerrikerne halvsekundet foran Tyskland, mens Jan Schmid fikk det tungt mot slutten og vekslet hele 23,4 sekunder bak.

– Jeg prøvde å gå det jeg kunne, men det ble tungt. Nå skal vi stå på videre og kjempe for medalje i de gjenstående konkurransene, sa Schmid.

Tom for krefter

Den norske tredjemannens sprekk gjorde Magnus Moans utgangspunkt dårlig før de siste fem kilometerne. Som Kokslien dro han på tidlig, og han tok innpå smått utrolige 11 sekunder til teten på de første 800 meterne.

Dessverre for Norges del tok kreftene slutt for Moan mot slutten. Østerrikske Mario Stecher spurtslo Tino Edelmann, mens Norges ankermann endte opp 40 sekunder bak vinneren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden