Flesland stengt av klam hånd av tåke

Nær halvparten av dagens flybevegelser på Flesland er så langt mandag rammet en tåkesky som stenger flyplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen lufthavn Flesland ble stengt litt før klokka 10 mandag på grunn av tett tåke. Ved 14-tida var det fortsatt ingen utsikt til bedring.

– Vi har vel 300 flybevegelser i dag. Så langt vil jeg anslå at rundt halvparten av disse er rammet. Dette er skikkelig trist og leit, sier terminalsjef Alf Sognefest til NTB.

Sikten rundt og ved flyplassen utenfor Bergen var om lag 300 meter, mens man trenger 700 meter for å lande og 500 meter for å kunne ta av.

– Vi er ikke engang i grenseland. Det merkelige er at dette er lokalt. I Bergen sentrum er det noe så sjeldent som sol. Men over oss ligger tåken som en klam hånd. Det er heller ikke utsikt til vind som kan få den løst opp, sier Sognefest.

Noen av flyene som skulle landet på Flesland mandag, er blitt omdirigert til Sola, mens det meste av innenlandstrafikken er blitt omdirigert til flyplassene de kom fra.

Morgentrafikken gikk som normalt til og fra Bergen, men flyplassen er mandag ettermiddag helt tom for fly. Det betyr at det også vil ta tid å få trafikken til å gå som normalt, når Flesland en eller annen gang åpner igjen.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden