Sverige best på integrasjon

Fra sveriges hovedstad Stockholm. Foto: Colourbox
Fra sveriges hovedstad Stockholm. Foto: Colourbox

Sverige er best i verden på å integrere innvandrere i samfunnet, ifølge en ny undersøkelse. Strenge krav til familiegjenforening og statsborgerskap trekker ned for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk lovgiving er spesielt fordelaktig for innvandrere, viser undersøkelsen, som blant andre British Council står bak. Den har tatt for seg integreringspolitikken i 31 land i Europa og Nord-Amerika.

Sverige utmerker seg innenfor områder som arbeidsmarked, familiegjenforening og tiltak mot diskriminering, og er det eneste landet som får over 80 poeng på en skala til 100.

Norge får 66 poeng, og er i det øvre sjiktet sammen med land som USA, Canada, Finland, Nederland, Portugal og Spania, ifølge en pressemelding fra Kim, Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene.

Norge får førsteplass for muligheten for politisk deltakelse for innvandrere. Men vi skårer lavest når det gjelder tilgang til statsborgerskap. Norge har også Europas femte mest restriktive regler for familiegjenforening, ifølge undersøkelsen.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden