Harde kamper vest i Libya

Opprørere har skutt ned et militært luftfartøy utenfor den libyske byen Misrata og tatt besetningen til fange, ifølge vitner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørerne har tatt kontroll over Misrata og byens flyplass, men kampene pågår fortsatt, sier vitnene til nyhetsbyrået Reuters.

– Gaddafis styrker kontrollerer bare en liten del av basen. Demonstranter kontrollerer en stor del av basen der det finnes ammunisjon, sier øyenvitnet Mohamed.

Misrata ligger 200 kilometer øst for Libyas hovedstad Tripoli.

Opprøret mot Libyas diktator Muammar Gaddafi har pågått siden 17. februar, og store deler av landet er allerede utenfor hans kontroll. Men Gaddafi har hittil ikke vist noen tegn på at han er villig til å gå av eller trekke seg tilbake.

Han har tvert imot lovet å kjempe til siste slutt, noe som har skapt frykt for et blodbad i Tripoli, som fortsatt skal være kontrollert av Gaddafi-lojale styrker.

Det internasjonale presset mot Gaddafi har økt kraftig de siste dagene, og både FNs sikkerhetsråd, EU og USA innfører nå sanksjoner mot regimet hans.

Mandag møtes FNs menneskerettsråd i Genève for å diskutere Gaddafi-regimets brutale voldsbruk mot demonstranter.

Urolighetene i Libya har kostet minst 1.000 mennesker livet, men tallet på drepte kan også være langt høyere. Krisen har dessuten skapt det FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) beskriver som en humanitær krise, fordi nesten 100.000 asiatiske migrantarbeidere har flyktet fra den nordafrikanske staten.

Les flere nyheter her

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden