Får hjelp fra ambassaden

Norske myndigheter er bekymret for Sven-Erik Berger (t.h.) og hans forlovede Karen Esdrelon som er mistenkt på drapet på seks år gamle Ellah Joy Pique på Filippinene. Foto (skjermdump): NRK
Norske myndigheter er bekymret for Sven-Erik Berger (t.h.) og hans forlovede Karen Esdrelon som er mistenkt på drapet på seks år gamle Ellah Joy Pique på Filippinene. Foto (skjermdump): NRK

Norske myndigheter har gitt uttrykk for bekymring for den drapssiktede nordmannen og hans forlovede som sitter i varetekt på den filippinske øya Cebu, mistenk for bortføring og drap på seks år gamle Ellah Joy Pique.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at det skal være dokumentert at nordmannen Sven-Erik Berger og hans forlovede Karen Esdrelon, som hele tiden har hevdet sin uskyld, ikke kunne ha vært i området da den seks år gamle jenta ble bortført, sitter de to fremdeles i varetekt på den filippinske øya Cebu.

Les også: Må sitte i varetekt på Filippinene en uke til

Bekrefter henvendelse

Statssekretær Leila de Lima bekrefter overfor avisen Inquirer Global Nation at hun har mottatt forespørsel fra den norske ambassaden om status på Bergers sak.

- Norske myndigheter er opptatt av denne saken, som de prioriterer høyt, sier Berger selv etter å ha fått snakke med den norske ambassadøren til Filippinene, Knut Solem.

Den drapsmistenkte nordmannen er sikker på at den norske regjeringen gjør noe for mannen og hans forlovede, som opprinnelig er fra Filippinene. Han ønsket imidlertid ikke å uttale seg til avisen om detaljer om hva han har snakket med ambassadøren om.

Les også: Ellah Joy (6) begravet på Filippinene

Berger er ikke like imponert over lokale politimyndigheter.

- Politiet har gjort en dårlig jobb

- Jeg ønsker ikke å takke politiet. Vi skulle ikke ha vært her i det hele tatt. Politiet har gjort en dårlig jobb, sier han til avisen Cebu Daily News.

Påtalemyndighetene på Filippinene skal mandag avgjøre om de kommer til å forfølge saken videre. Dersom de finner siktelsen mot Berger og Esdrelon sannsynlig, risikerer paret å bli tiltalt for bortføring og drap. Men dersom påtalemyndighetene ikke finner tilstrekkelig grunnlag for å holde dem ansvarlige for forbrytelsen, vi paret bli løslatt fra forvaring.

Les også: - Dropper filippinsk tiltale

Dersom det siste skjer forventer Berger å få norsk turistvisum for sin kjæreste.

Vil til Norge

Paret skal ha vært på vei til Hong Kong for å feire forlovelsen da de ble arrestert mens de var på vei om bord i et fly som skulle dit 12. februar i år.

- Nå er det mer aktuelt å feire forlovelsen i Norge, sier Berger.

Paret ble pågrepet etter at sikkerhetsvakter ved flyplassen gjenkjente ansiktstrekkene deres ut fra en fantomtegning. Etter at tre barn kunne identifisere dem ble de arrestert med mistanke om å ha stått bak drapet på den seks år gamle jenta som ble bortført 8. februar.

Les også: Drapsmistenkte på Filippinene til sykehus

Kroppen til seksåringen ble funnet dagen etter i en sekk som var kastet utfor et stup.

Håper saken blir avvist

Paret har hele tiden hevdet sin uskyld, og et overvåkingskamera fra en hotellresepsjon skal ha fanget dem i det de sjekket inn på hotellet på samme tidspunkt som bortføringen av seksåringen skal ha funnet sted.

Sven-Erik Berger sier at han ikke føler seg trygg i Cebu før de som faktisk har stått bak drapet er pågrepet.

- Jeg håper anklagene mot oss blir avvist så politiet kan bruke energien sin på å jakte på de virkelige drapsmennene. På oss har de kastet bort både tid og penger, sier han.

Les også:

Mistenkt for tidligere kidnapping

Nordmann siktet for barnedrap

Den mistenkte nordmannen står frem

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden