Norsk sølvjubel i Midtstubakken

Anders Bardal var lengst av nordmennene i første omgang i lagkonkurransen. (Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Anders Bardal var lengst av nordmennene i første omgang i lagkonkurransen. (Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

De norske hopperne jublet for VM-sølv i lagkonkurransen i Midtstubakken søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren, Anders Bardal og Tom Hilde måtte se seg slått av Østerrike, men var likevel svært fornøyd med sølv i normalbakken.

– Østerrike er sterke, men i dag greide vi å kjempe med dem. De er ikke så langt foran. Det er en av de bedre lagkonkurransene vi har gjort på lang tid, sa ankermann Hilde til NRK.

Les også: Kong Petter tok gull

Det var lagkompis Anders Bardal enig i.

– Vi ble nummer to, men er mye nærmere Østerrike enn før, sa Steinkjer-hopperen.

God kontroll

Det østerrikske gullaget tok en suveren seier og vant 25 poeng foran Norge. Gregor Schlierenzauer, Martin Koch, Andreas Kofler og Thomas Morgenstern hoppet for Østerrike. Bronsen gikk til Tyskland.

For Norge var sølvmedaljen aldri truet. Etter første omgang var det 12 poeng ned til tyskerne, og den norske kvartetten hadde kontroll i finaleomgangen. Tysklands ankermann Severin Freund falt i sitt siste hopp, men laget klarte likevel bronsen. Opp til Norge var det 32,3 poeng.

Jacobsen hoppet 103,5 og 102,5 meter, Romøren fikk 101,5 og 100,5, Bardal klarte 105,5 og 101, mens Hilde landet på 102,5 meter i begge omganger.

– De tre andre på laget hoppet steingodt i dag, og det er jeg som gjorde en litt for dårlig jobb til at vi greide å kjempe med østerrikerne helt inn. Men det bygger selvtillit til vi skal opp i Kollen, som er en litt større bakke. Det passer oss bedre, sa Hilde.

Romøren tilbake

Romøren ble vraket til det individuelle rennet i Midtstubakken lørdag, men fikk tillit i lagkonkurransen på bekostning av Johan Remen Evensen.

– Det var ekstremt moro å hoppe. Det har vært en lang vei hit. Jeg synes jeg gjorde en god jobb, sa Romøren til NRK.

Det var tredje gang lagkonkurransen i normalbakken ble arrangert i VM (også i 2001 og 2005). Østerrike har vunnet alle tre gangene. I 2001 ble Norge nummer åtte, mens det ikke ble noen plassering i 2005 etter at Sigurd Pettersen ble diskvalifisert.

De østerrikske hopperne har dominert i de to første hopprennene i Oslo-VM. Både i det individuelle rennet og i lagkonkurransen ble det gull. Lørdag vant Thomas Morgenstern foran Andreas Kofler.

Nå venter to renn i Holmenkollbakken. Torsdag er det individuelt renn i storbakken, mens det er lagkonkurranse lørdag. (©NTB)

Les mer om Ski VM her

Les flere sportsnyheter her

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden