Støre: – Historisk resolusjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier Norge støtter FN-sanksjonene mot Libya. Foto: SCANPIX
Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier Norge støtter FN-sanksjonene mot Libya. Foto: SCANPIX

Utenriksminister Jonas Gahr Støre kaller sanksjonene som FNs sikkerhetsråd har vedtatt mot Libya, et viktig og riktig skritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Resolusjonen er historisk. Dette er en meget sterk fordømmelse av Gadaffi-regimets voldsbruk mot eget folk og sender et klart budskap om at straffefrihet er uakseptabelt og at det internasjonale samfunnet står bak det libyske folket, sier utenriksminister Støre.

Les også: FN vil kneble Libya

Sanksjonene innebærer reiseforbud for Gaddafi og hans familie samt for tjenestemenn som jobber med forsvars- og etterretningssaker. Disse personene får dessuten sine verdier i utlandet frosset.

Les også: Obama: - Gaddafi bør gå nå

Samtidig innføres det våpenboikott av Libya med øyeblikkelig virkning. Angrep på sivile i landet skal etterforskes av Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag fordi det er mistanke om forbrytelser mot menneskeheten.

Støre sier Norge støtter vedtaket.

– Det er avgjørende at det internasjonale samfunnet nå trapper opp innsatsen for å stanse volden, gjeninnføre respekten for menneskerettighetene og stille overgriperne til ansvar, sier Støre, som også understreker behovet for å møte de humanitære utfordringene i regionen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden