Første snøfall på 35 år

San Francisco, her med den berømte broen Goden Gate Bridge i forgrunnen, opplevde natt til lørdag for første gang snøfall siden 1976. Foto: Wikipedia
San Francisco, her med den berømte broen Goden Gate Bridge i forgrunnen, opplevde natt til lørdag for første gang snøfall siden 1976. Foto: Wikipedia

I San Francisco snødde det i natt for første gang siden 1976.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kombinasjon av storm i Stillehavet og kald luft fra Canada førte i går til at innbyggerne i San Francisco opplevde snøfall i hjembyen for første gang siden en kald februardag i 1976.

Var varslet

Meteorologene hadde på forhånd varslet om at det ville bli en viss mulighet for snøfall i den amerikanske byen som ligger på vestkysten av USA, i ellers så solfylte California.

Snøen falt like før midnatt lokal tid, og det er også rapportert om snø i andre områder i regionen. Den var for innbyggerne i byen mest synlig på de hvitkledde toppene av tvillingfjellene Twin Peaks, som ligger utenfor byen og der det høyeste punktet ruver 281 meter over havet.

Selv om det sjelden snør i sentrum av San Francisco, er det likevel ikke et fullt så uvanlig syn å observere hvitkledde fjelltopper utenfor byen.

Gledet seg

Snøflakene som landet over den kjente storbyen førte til forfjamselse for mange som aldri har opplevd snø før.

- Jeg kan ikke vente. Det er til å bli gal av, sier 23 år gamle grafiske designstudenten Marisa Belaski-Farias (23) til The New York Times. Hun er opprinnelig er fra Hawaii, men bor og studerer i San Francisco og har aldri sett snø før i hele sitt liv.

Hun var en av mange som hadde gledet seg til det, på den kanten, uvanlige værfenomenet, men fryktet at snøen i San Franscisco ville utebli også i år.

Stormen som herjet langs kysten brakte først med seg store regn, før det til slutt gikk over til snø. Til glede for de mange nysgjerrige, men samtidig til frustrasjon for andre innbyggere i storbyen som med sine forsteder har rundt 7,4 millioner innbyggere.

Gjennosnittstemperaturen i februar ligger på 16,3 grader celcius, noe som forkklarer at dette er et uvanlig fenomen i regionen.

«Det er en vakker solskinnsdag i San Francisco. Under normale omstendigheter ville det vært flott, men tidligere denne uken ble vi lovet snø L», skrev en skuffet LNSmithee på Twitter da det lenge så ut som om snøfallet ville utebli også denne gangen.

Kun 0,25 centimeter

Men like før midnatt, fikk både han og mange andre sitt ønske oppfylt. Det la seg riktig nok ikke mer enn 0,25 centimeter snø på bakken i storbyen, men dette var tydeligvis alt som skulle til for å glede innbyggere i byen som aldri har opplevd snøfall før.


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden