Ski-VM 2011Norsk VM-skuffelse i kombinert

Mikko Kokslien ble beste nordmann på en skuffende sjetteplass i kombinert i ski-VM. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Mikko Kokslien og de norske kombinertløperne hang ikke med i medaljekampen i lørdagens VM-renn i kombinert i Holmenkollen.

Mens Eric Frenzel og Tino Edelmann kunne juble for tysk dobbeltseier, måtte de norske hjemmehåpene skuffet innse at de ikke var gode nok til å kjempe om medalje på hjemmebane lørdag.

Mikko Kokslien var bestemann på sjetteplass. Han gikk ut som nummer 24 i langrennet og kjempet hardt for å ta inn teten, men klarte ikke å true i medaljekampen. Kokslien endte 29,6 sekunder bak vinneren.

– Jeg var irriterende nær en medalje. Det var en helt grei konkurranse. Jeg prøvde det jeg kunne, sa Kokslien til NRK.

– Jeg så dem foran meg og gikk det jeg kunne for å ta dem inn, men jeg manglet litt, fortalte Lillehammer-gutten.

Bakkerekord

Eric Frenzel satte bakkerekord i Midtstubakken med 109,5 meter og ledet etter hoppingen. Tyskeren hadde også god kontroll i langrennet. Han krysset målstreken 11,9 sekunder foran landsmannen Tino Edelmann.

Det var 22-åringens første VM-gull i karrieren.

Bronsen gikk til Felix Gottwald, som var 18,4 sekunder bak Frenzel. Østerrikeren falt på vei inn til oppløpet og mistet muligheten til å ta sølvet.

Klemetsen i topp ti

Håvard Klemetsen, som var nummer to etter hoppingen, endte på niendeplass og var nest beste norske løper.

– Det er absolutt godkjent, og topp ti skal jeg ikke klage over. Det var fantastisk artig å gå selv om det ikke var noen fordel å gå foran i dette snøværet, sa Klemetsen til NRK.

Magnus Moan har slitt med sykdom og var langt bak de beste. Han gikk seg opp ni plasser i langrennet og ble nummer 14.

– Det var litt som jeg fryktet, og kroppen var tungt. Jeg har ikke hatt den oppkjøringen jeg har ønsket til dette mesterskapet, sa Moan.

Jan Schmid fikk det tungt i langrennet og ble nummer 24.

– Jeg prøvde, men det var en dårlig dag på alle områder, sa en skuffet Schmid, som lå på åttendeplass etter hoppingen.

Gullfavoritten Jason Lamy Chappuis lå på tredjeplass etter hoppingen, men slet i langrennet og endte på en skuffende 15.-plass.

Neste kombinertrenn er lagkonkurransen (normalbakke) mandag. (©NTB)