Marit Bjørgen knuste alle

Marit Bjørgen tok gull nr.2 i VM, da hun knuste alle på 15 km kvinner langrenn jakttsart (fellesstart med skibytte).  Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Marit Bjørgen tok gull nr.2 i VM, da hun knuste alle på 15 km kvinner langrenn jakttsart (fellesstart med skibytte). Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Marit Bjørgen gikk inn til VM-gull på 2 x 7,5 km med skibytte lørdag. Sølvet gikk til Justyna Kowalczyk, mens Therese Johaug sikret bronsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rognes-løperen var norsk gullfavoritt foran VM i Oslo, og Bjørgen har levert varene fra start. Først vant hun sprint torsdag. To dager senere ble gullet i skiathlom også hanket inn.

– Jeg er veldig fornøyd nå og har to gull, sa Bjørgen til NRK.

Det er uklart om Bjørgen skal gå alle øvelser i årets VM.

Jeg må takke gutta i (smøre) bua. Jeg tror aldri jeg har hatt bedre ski, så det er nesten så jeg tar av meg klærne og går naken inn i smørebua, sa Bjørgen til Dagbladet.

Ville være først

7,5 sekunder skilte ned til toer Justyna Kowalczyk fra Polen. Therese Johaug, som ledet store deler av fristildelen, fikk det litt tøft da Bjørgen satte fart inn mot mål. Dermed ble det bronse på Johaug – 8,8 sekunder bak lagvenninnen.

– På skøytingen merket jeg at jeg hadde fabelaktige ski. Jeg ville være først ned mot stadion, fikk luke og da var det bare å kjøre på. Utrolig moro at vi er to på pallen, sa Bjørgen.

Bjørgen, Kowalczyk og Johaug tok grep i klassiskdelen. Ved skibytte ledet Bjørgen med henholdsvis 3,4 og 3,6 sekunder. De øvrige var hengt av. I en periode prøvde Johaug å skru opp tempoet, men klarte ikke å riste av seg verken Bjørgen eller den polske jenta i tåken.

Opplevelse for livet

Marit Bjørgen hang lett på og da langrennsdronningen bestemte seg for å slå til, kunne ingen følge henne.

– Det var en vanvittig opplevelse å gå her på hjemmebane. Det gikk så bra og kroppen fungerte som den gjorde, så jeg er veldig fornøyd med løpet. Jeg prøvde, men de (Bjørgen og Kowalczyk) har vært bedre enn meg i hele år. Så jeg skal være fornøyd med tredjeplassen. Det var en opplevelse for livet, sa Johaug til NRK.

Kristin Størmer Steira gikk inn til niendeplass, mens Marthe Kristoffersen ble nummer 15. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden