Northug holder fast på spurtstyrken

Mange vil snakke med Petter Northug lørdag. Foto: Sara Johannessen, Scanpix.
Mange vil snakke med Petter Northug lørdag. Foto: Sara Johannessen, Scanpix.

– Ja, svarte Petter Northug kontant på spørsmålet om han fortsatt er like sterk i spurten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Liberec VM for to år siden sa Northug at han aldri ville tape en spurt for svenskenes Marcus Hellner. Torsdag ble Hellner verdensmester i sprint med Northug på sølvplass.

Northug stakk i den lange bakken, slik at det ble snakk om en reel spurt, men Hellner passerte uansett målstreken først.

Les også: - En strålende åpning

– Det er sikkert mange som regner det som en spurt, men jeg føler meg fortsatt trygg på spurten. Jeg føler meg like rask som før.

– Ble du skremt av Hellner?

– Jeg føler fortsatt at jeg har overtaket om jeg ligger på bakskiene hans, men det blir vanskelig å ta spurten om du ligger 20 meter bak, sa Northug under lørdagens pressekonferanse.

Der ble laget som skal gå søndagens skiathlom, fellesstarten med skibytte, presentert.

Ny duell

Under OL i fjor brøt Petter Northug staven, og Hellner ble olympisk mester på distansen. Stavbrekket gjorde at Northug var hektet av da spurten gikk. Søndag kan det fort bli et nytt spurtoppgjør. Ikke bli overrasket om Hellner blir mannen å slå også denne gangen.

– Hellner og Dario Cologna er sterke allroundere med få svake sider. Derfor er de to de hardeste konkurrentene i duatlon, sa Northug og nevnte også tyskeren Axel Teichmann som en potensiell utfordrer.

Gullsjanse

– Fellesstarten med skibytte er kanskje din beste gullsjanse på papiret. Hva er din oppfatning?

– Duatlon har alltid vært en bra distanse for meg, og jeg tror at jeg kan være i toppen og kjempe om medaljer også denne gangen, sa Northug som spådde høy fart gjennom hele konkurransen.

– Det kan bli rykket allerede i den andre runden. Det gjelder å holde seg godt framme hele veien og være våken mot slutten. Jeg tror at folk kommer til å være mer våkne søndag enn under OL på distansen i fjor. Jeg tror det er flere som er interessert i større fart underveis. Det passer jeg bra. Jeg mener at jeg er bedre i en spurt etter at det han vært stor fart i 20 kilometer.

– Svenskene har døpt bakken der Hellner stakk i sprinten til «Hellner-bakken»?

– Det er bare å gratulere. Jeg skal gjøre mitt beste om det blir avgjort der søndag, sa Northug.

Les også: Dårlig vinterferievær over hele landet

Det tror vi ham på.

– Det kjennes ut som formen er på topp. Det gikk i hvert fall bra på sprinten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden