Redningsflåte tilhører «Berserk»

En redningsflåte som ble funnet i Sørishavet av et redningshelikopter på torsdag kveld norsk tid, viste seg å stamme fra den savnede seilbåten «Berserk». Foto: Barbra Veiga/Sea Shephard (Scanpix)
En redningsflåte som ble funnet i Sørishavet av et redningshelikopter på torsdag kveld norsk tid, viste seg å stamme fra den savnede seilbåten «Berserk». Foto: Barbra Veiga/Sea Shephard (Scanpix)

Redningsflåten som torsdag kveld ble funnet i Rosshavet ved Antarktis, er nå bekreftet å tilhøre den norske seilbåten «Berserk».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har fått bekreftet fra den newzealandske redningstjenesten at flåten tilhører Berserk. Serienummeret på flåten stemmer overens med det som er registrert på Berserk, sier vakthavende redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Det er ingen indikasjoner på at det har vært noen om bord i redningsflåten, men Hongset mener funnet er positivt i og med at det betyr at man har lett i riktig retning.

– Leteaksjonen fortsetter med full styrke, har vi fått opplyst fra New Zealand, sier Hongset.

Les også: Har funnet tom redningsflåte

Det var helikopteret som leter etter seilbåten, som ved 23-tiden norsk tid torsdag (ved nitiden fredag morgen lokal tid) fikk øye på en flåte i åpent hav omtrent 45 nautiske mil nord for der nødpeilesignalet ble sendt ut.

Det var ingen tegn til liv om bord i flåten, og det skal være skader på den.

– Det ser ikke ut som noen har vært om bord i den, men mat og kniv mangler. Det kan være at det har blitt skylt ut av den. Flåten er åpen, men full av is, sier kaptein Paul Watson på fartøyet Steve Irwin til Dagbladet.no.

Les også: Jarle og Samuel i god behold

Fartøyet, som er utstyrt med helikopter, har lett etter den norske seilbåten i flere dager, og Watson mener de har dekket nærmere 90 prosent av søkeområdet.

Han tror at flåten kan ha blitt revet av eller utløst i det Berserk har sunket, og er derfor ikke videre optimistisk. Fartøyet Steve Irwin vil likevel fortsette søket.

– Været er bra, havet er speilblankt og sikten er god, sier Watson. (©NTB)

Les også: Helikopter leter etter «Berserk»

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden