Bjørgen tok Norges 100. VM-gull

Marit Bjørgen blir verdensmester i langrenn sprint friteknikk for kvinner torsdag i Holmenkollen. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Marit Bjørgen blir verdensmester i langrenn sprint friteknikk for kvinner torsdag i Holmenkollen. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Marit Bjørgen tok Norges 100. gull i VM nordiske grener da hun vant sprinten i Holmenkollen torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørgen var suveren på oppløpet og sørget for at Norge fikk en fantastisk start på mesterskapet på hjemmebane.

- Det er bare helt fantastisk! Det er små marginer i sprinten, og vi har hatt litt stang ut med de andre, så dette var moro. Nå er det største målet innfridd, med et gull i mesterskapet. Dette gir oss en trygghet videre, sier trener Egil Kristiansen til ABC Nyheter.

– Det råeste jeg har vært med på. Stemningen var akkurat den jeg hadde drømt om. Folk ropte Marit, Marit. Det var fantastisk, sa hun til NRK etter gulløpet.

– Alt fungerte fint denne dagen. Jeg tok kloke valg, sa hun videre.

- Helt rått

Marit vant gullet foran Arianna Follis på sølvplass og Petra Majdic fra Slovenia som fikk bronse. Det var Bjørgens femte VM-gull i karrieren. Hun var den eneste norske løperen i finalen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom på 3. plass i sitt heat i kvartfinalen, men kom likevel videre på tid. Hun røk ut i semifinalen.

Hun gleder seg stort over gull for Norge og Bjørgen.

- Det var helt rått moro for hele laget. Jeg er kanskje litt overrasket fordi løypa har partier som ikke Marit er så god på i forhold til Petra Majdic, sier Jacobsen.

15 kilometer lørdag

Kulturminister Anniken Huitfeldt var også en av dem som ville gratulere Marit med seieren.

- Kjære Marit Bjørgen! Gratulerer med fantastisk innsats og VM-gull på sprinten!, skriver hun i en offisiell uttalelse, torsdag ettermiddag.

Lørdag er Rognes-jenta igjen i ilden. Da står 15 kilometer fellesstart med skibytte på VM-programmet. Akkurat det er en god Bjørgen-øvelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden