Vildmyrens familie mener dommen er altfor mild

Vera Vildmyrens etterlatte reagerer sterkt på at den norske kvinnens drapsmann muligens kan slippe ut allerede etter seks og et halvt år i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er skrekkelig. Det ryster meg i min tro på rettssystemet, sier enkemannen Egil Vildmyren.

Rumenske Marian Clita (59) ble torsdag dømt til 14 års fengsel for drapet på den norske tobarnsmoren fra Oppland.

Drapet skjedde på hotellet Radisson Blu på Amager 1. mars i fjor etter at Clita snek seg inn på Vera Vildmyrens hotellrom, der hun lå og hvilte etter en lang arbeidsdag som kabinpersonale i SAS.

Dommen på 14 år var to år mindre enn aktors påstand, og Clita bestemte seg kort tid etter for at han ikke ville anke.

Et mindretall i retten mente imidlertid at straffen burde vært på 16 år, som er den lengste tidsbegrensede straffen i dansk rettsvesen.

Ikke forvaring

Vera Vildmyrens enkemann, Egil Vildmyren, og barna Veronica og Alexander på vei inn til byretten i København torsdag formiddag. Vildmyren mener at dommen er altfor mild og sier han mister troen på rettsvesenet. Foto: Jens Nørgaard Larsen / SCANPIXVera Vildmyrens enkemann, Egil Vildmyren, og barna Veronica og Alexander på vei inn til byretten i København torsdag formiddag. Vildmyren mener at dommen er altfor mild og sier han mister troen på rettsvesenet. Foto: Jens Nørgaard Larsen / SCANPIX

Marian Clita (59) ble onsdag funnet skyldig i å ha drept den norske kvinnen. Han fikk 14 års fengsel.

Det ble på forhånd spekulert på om Clita ville få en forvaringsdom, men aktor la i stedet ned påstand om 16 års fengsel.

Clita er også dømt til utvisning fra Danmark for alltid, og København Byret har i tillegg bestemt at Vildmyrens familie skal ha 1,6 millioner danske kroner i erstatning.

Etter å ha fått opplest dommen trakk Clita seg tilbake for å ta noen minutters betenktningstid. Kort tid senere kom han tilbake inn i rettslokalet og sa at han godtar dommen, ifølge Aftenposten.no.

Egil Vildmyren hadde håpet på en forvaringsdom, som ville betydd at Clita ble sittende innesperret på ubestemt tid.

Vera Vildmyren (42) ble påført i alt 38 knivskader i ansiktet og på halsen, og Clita slo henne også med et kubein og et jernrør. Blant annet ble hun slått så hardt i tinningen at hun fikk kraniebrudd.

Brøt sammen

Marian Clita har under rettssaken ikke vist et eneste tegn til anger, men torsdag brast det. Han begynte å gråte og snudde seg mot Vildmyrens familie.

– Jeg føler med dere, sa han, ifølge aftenposten.no.

Onsdag holdt både aktor og Clitas forsvarer sine sluttprosedyrer.

- Normal

Aktor Anne Birgitte Stürup fremholdt at Clita har psykopatiske trekk.

– Han er fullstendig likegyldig overfor andre enn seg selv, sa Stürup og tegnet et bilde av en mann som heller dreper enn risikerer å bli tatt for simpelt tyveri.

Clita selv avviser at han har psykopatiske trekk.

– Jeg mener selv at jeg er helt normal psykisk, sa mannen, som etter drapet rolig vasket seg og gikk på kasino og drakk øl.

Saken blir utvidet

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden