Ulvang håper ikke på norsk gullrush

Petter Northug er blant de største gullfavorittene i VM. Vegard Ulvang håper ikke på et norsk gullrush i langrenn. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX)
Petter Northug er blant de største gullfavorittene i VM. Vegard Ulvang håper ikke på et norsk gullrush i langrenn. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX)

FIS-toppen Vegard Ulvang håper for langrennssportens skyld at Norge ikke gjør rent bord under ski-VM på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulvang er leder av langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Forventningene til de norske langrennsløperne er store, men Ulvang håper flere nasjoner får med seg gull fra Holmenkollen.

Les også: Trøbbel på VMs åpningsdag

– Jeg håper ikke Norge tar alt. Det ville vært det verste som kan skje. Sverige må få en del. Vi må ha dueller mellom Hellner og Northug. Men selv mellom Northug og Cologna, mellom Kowalczyk og Bjørgen, sier Ulvang til Aftonbladet.

– Nå er vi inne i en periode hvor vi har flere kjente profiler. Det er bra for oss. Bare i Polen ser fire-fem millioner verdenscupen på grunn av Kowalczyk, legger den gamle langrennshelten til.

Thomas Alsgaard sier til Aftonbladet at han tror Norge tar fem gull, mens Sverige får tre. Bjørn Dæhlie, Gunde Svan og Torgny Mogren tror også Norge ender med flere gullmedaljer enn Sverige. Thomas Wassberg mener gullkampen mellom de to landene er helt åpen. (©NTB)

Les flere sportsnyheter her

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden