Posten kom frem - 94 år for sent

Det skulle ta det britiske postvesenet Royal Mail 94 år å levere et postkort sendt under 1.verdenskrig. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Det skulle ta det britiske postvesenet Royal Mail 94 år å levere et postkort sendt under 1.verdenskrig. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Et postkort fra en soldat under 1. verdenskrig har endelig kommet frem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den engelske soldaten Alfred Arthur var 19 år gammel da han bestemte seg for å sende et postkort til søsteren sin Ellen, også kjent som Nell, fra hans militærbase i Newhaven, East Sussex, i januar 1916.

Det var dagen før han skulle sendes til Frankrike, og på postkortet står det følgende:

«Kjære Nell, bare et postkort for å fortelle deg at jeg ikke har glemt deg. På den andre siden vil du se våre ordre de neste ukene. Stakkars meg, jeg trenger din medfølelse. Send meg noen ord, din bror Alfred».

Postkortet kom altså ikke frem til dens opprinnelige destinasjon etter at det ble sendt.

Alfred døde to år etter at kortet ble sendt, i Hindenburglinjen i Frankrike, og søsteren Nell døde i 1964.

Da postkortet ble levert 94 år for sent ble det levert i postkassen til huset overfor den opprinnelige adressen, der Lauren Bleach (61) bor.

- Det kom med resten av posten. Vi kunne ikke tro det vi så. Først syntes vi det var morsomt at det har tatt Royal Mail (det britiske postvesenet) 94 år å levere det, også leverer de det på feil dør. Men da vi leste hva det stod på kortet ble vi følelsesmessig berørt av det, sier hun, ifølge Orange News.

Med litt hjelp klarte Bleach å spore opp noen slektninger av Alfred, og fikk overlevert postkortet til dem.

- Jeg synes synd på Nell - hun og Alfred var nære hverandre, og hun hørte aldri fra han. Men jeg er glad for at det endelig har kommet frem til familien hennes, sier Alfreds grandniese.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden