Fanget i ruinene - reddet etter over et døgn

I denne bygningen, Pyne Gould Guinness-bygget, ble flere mennesker innesperret da den raste sammen som følge av det kraftige jordskjelvet natt til tirsdag. Foto: Scanpix
I denne bygningen, Pyne Gould Guinness-bygget, ble flere mennesker innesperret da den raste sammen som følge av det kraftige jordskjelvet natt til tirsdag. Foto: Scanpix

Anne Voss ringte familien for å ta farvel mens lå fanget under et skrivebord i en sammenrast bygning i Christchurch.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne Voss hadde vært innesperret i Pyne Gould-bygningen i åtte timer da hun snakket med Australias Channel Seven på telefon fra under skrivebordet der hun var fanget.

– Jeg gjemte meg under pulten min da taket kollapset over meg. Jeg håper de kommer og redder meg snart, for jeg er livredd for at alt skal rase sammen her, sier hun.

Onsdag ble hun reddet ut, etter å ha vært innesperret i nesten to dager.

Ifølge New Zealand Herald er hun skadet, men i live.

Tidligere i dag ble det rapportert om at hun var reddet og på vei til sykehuset, men media forvekslet henne med en Ann Bodkin, som ble reddet fra samme bygning.

Tok farvel med barna

Voss trodde hun skulle dø, og ringte hjem til barna sine.

- Jeg ringte barna mine for å ta farvel. Det var forferdelig. Datteren min gråt og jeg gråt for jeg trodde at nå var det slutt. Man vil fortelle dem at man elsker dem, sier hun.

Redningsmannskapene i Christchurch nekter å gi opp håpet om å finne overlevende. Og arbeidet gir resultater: Det blir fortsatt funnet overlevende etter jordskjelvet i New Zealands nest største by.

300 savnet

Men redningsarbeiderne måtte onsdag amputere lemmer på enkelte av menneskene som lå begravd i ruinene etter skjelvet dagen før, for i det hele tatt å få dem løs.

Tallet på døde steg til 75, mens 300 var savnet.

I tillegg til den menneskelige tragedien er jordskjelvet også en økonomisk katastrofe. Forsikringsbransjen regner med at den må ut med opptil 11,5 milliarder newzealandske dollar (48,5 milliarder kroner) til utbedring av de materielle skadene.

Les også: Lar de døde ligge

Les flere nyheter fra ABC Nyheter


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden