- Menneskene er det viktigste

Tårnet på Christ Church Cathedral raste under tirsdagens jordskjelv. Det er New Zealands mest besøkte kirke (Foto: Scanpix).
Tårnet på Christ Church Cathedral raste under tirsdagens jordskjelv. Det er New Zealands mest besøkte kirke (Foto: Scanpix).

Prosten i Christchurch bekymrer seg ikke for den ødelagte katedralen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vet ikke om det var mennesker under så alt vi kan gjøre akkurat nå er å be og vente på at nødpersonalet kommer seg inn under ruinene, sier prosten i Christ Church Cathedral Peter Beck til nettavisen Stuff.

Katedralen falt sammen

Den anglikanske katedralen ble delvis ødelagt under jordskjelvet som i dag rammet New Zealand. Skjelvet målte 6.3 på richters skala.

Minst 32 personer skal ha dødd, men man frykter at 300 personer kan være fanget under ruinene av bygningene som raste sammen under skjelvet i Christchurch.

Les også: Minst 65 drept i jordskjelv

Det skal ha vært mennesker inne i kirken da den raste sammen, men man vet ennå ikke om noen ligger under ruinene.

- Det er grusomt det som har skjedd med katedralen, men det viktigste for øyeblikket er ikke bygningen men menneskene, og vi må gi hverandre en hjelpende hånd her i Christchurch og Canterbury, og gjøre det vi kan for å hjelpe de som er skadde, de som har blitt drept og familiene deres, sier prosten.

Landets mest besøkte kirke

Christ Church Cathedral er over hundre år gammel. Den har blitt rammet av jordskjelv fire ganger før. Grunnsteinen ble lagt i 1864 og det er landets mest besøkte kirke.

Spiret på katedralen, som falt under skjelvet, var 63 meter høyt.

Dette er det dødeligste jordskjelvet som har rammet New Zealand på over 80 år.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden