Flyr som før til Marokko
Nordmenn lar seg ikke skremme av uroen i landet.
* I Libya brer opprøret mot landets leder Muammar Gaddafi om seg og har nådd hovedstaden Tripoli. Minst 233 skal være drept.
* I Bahrain demonstrerer sjiamuslimer mot politisk og økonomisk diskriminering. Minst sju mennesker er døde i sammenstøtene.
* I Jemen krever tusener av demonstranter og militante studenter at president Ali Abdullah Saleh må gå etter 32 års styre. Minst tolv er drept den siste uken.
* I Marokko har det vært demonstrasjoner med krav om reformer og at kong Mohammad VI må gi fra seg makt. Fem er funnet døde.
* I Iran har det vært flere sammenstøt mellom regimekritiske demonstranter, sikkerhetsstyrker og motdemonstranter. En tidligere protestbølge mot valgfusk i 2009 ble slått ned. Landets autoritære styre ble etablert etter den
den islamske revolusjonen i 1979. Minst tre er drept den siste uken.
* I Egypt førte massedemonstrasjoner til at president Hosni Mubarak overlot makten til de militære 11. februar. Rundt 365 personer mistet livet i uroen.
* I Tunisia flyktet president Zine al-Abidine Ben Ali 14. januar etter massedemonstrasjoner utløst av at en ung mann brente seg til døde i protest mot regimet. Minst 200 mennesker er drept i uroen. Demonstranter krever at også overgangsregjeringen må gå av.
* I Jordan har det vært flere demonstrasjoner til støtte for oppstandene i Tunisia og Egypt. Kong Abdullah lover reformer og dialog med opposisjonen.
* I Algerie, hvor det har vært unntakstilstand siden 1992, har det vært protester mot president Abdelaziz Bouteflika.
* På Vestbredden har unge palestinere demonstrert med krav om en slutt på splittelsen mellom de to partiene Fatah og Hamas. Selvstyremyndigheten har kunngjort planer om valg, i håp om å unngå uro, men Hamas avviser valg på Gazastripen
* Misnøye med autoritært styre, korrupsjon, økonomisk krise og prisstigning går igjen over hele regionen.
Kilde: NTB
Søndag var det landsomfattende demonstrasjoner i Marokko, og fem personer ble funnet døde i en utbrent bygning nord i landet. I tillegg ble minst 128 personer, blant dem 115 medlemmer av sikkerhetsstyrkene, såret.
Det ble meldt om sammenstøter i Marrakech, Larache, Tetouan og al-Hoceima, og til sammen 120 personer ble arrester, ifølge innenriksministeren i landet.
Flyselskapet Norwegian har tre ukentlige flyvninger til landet, to av dem til Marrakech og en til Agadir. Åsa Larsson, presseansvarlig i Norwegian Air Shuttle, sier nordmenn ikke har endret reiseplaner.
Flere vil dra
- Vi har ikke merket noen ting. De turistene vi har hatt kontakt med som er i landet, sier det ikke har vært så stort antall protester.
Tvert imot har flyselskapet opplevd en økning av nordmenn som vil dra til Marokko.
- Vi så en økning i forbindelse med det som skjedde i Egypt, sier Larsson.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenIngen advarsler fra UD
Utenriksdepartementet har foreløpig ikke utstedt noen reiseråd for Marokko.
- Vi holder oss oppdatert hele tiden, men foreløpig finnes det ingen restriksjoner. Folk vil reise, så da flyr vi, sier Larsson.
De flere tusen demonstrantene i Marokko krever at kong Mohammed VI gir fra seg noe av makten til den nyvalgte regjeringen. Mohammed har sagt at han ikke vil gi etter for «demagoger», men lover reform.
Les også: Marokkos konge lover reform