Tre snøskred i Sortland

SORTLAND: I helgen mistet en mann livet etter skader han pådro seg etter et snøskred ved Mikkeltind vest for Sortland. I dag har det gått flere ras i nærheten. Foto: Marius Birkeland (Scanpix)
SORTLAND: I helgen mistet en mann livet etter skader han pådro seg etter et snøskred ved Mikkeltind vest for Sortland. I dag har det gått flere ras i nærheten. Foto: Marius Birkeland (Scanpix)

Ingen personer skal være tatt i ras.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi avsluttet søket. Her er ingen spor på at det er folk inne i området, sier Svein Roar Martinsen, skredleder i Hadsel Røde kors, til Bladet Vesterålen i 14-tiden.


Mandag formiddag gikk det tre skred i Steiroheia i Sortland.

– Det er små ras, som er å anse som lette overflateskred, men vi har kjørt full pakke bare for å være sikker. Etter det som har hendt den siste uka, er det bare flott at folk reagerer, sier Martinsen, som hadde det operative ansvaret i skredområdet.

Det var ved 11.30-tida mandag at politiet fikk melding om at det var gått skred til sammen tre ras i området.

Les også: To tatt av skred i Sortland

Populært område

Rasene skal ha gått i det populære turområdet Prestdalen, ifølge NRK.

Mannskaper fra Røde Kors, politiet, Norske redningshunder og brannvesenet tok seg inn i området. I tillegg deltar to helikoptre, et fra kystvakta og et sivilt, i søket.

- Vi har ennå ikke informasjon om hvorvidt det skal være folk i skredet. Vi er i den fasen at vi leter etter spor inn i området, sa vakthavende redningsleder ved HRS, Ørjan Delbekk til lokalavisen Vesterålen online, mens søket ennå foregikk.

Rasutsatt

Søndag omkom en 48 år gammel mann etter et skred ved Mikkelstind, vest for Sortland.

Sortland var åstedet for et av de verste snørasene i norgeshistorien. 7. mars 1956 omkom 14 personer i raset i Sigerfjord, de fleste var barn.

Les flere nyheter her


View Ras ved Sortland in a larger map

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden