– Gaddafi kan ha forlatt Libya

Det går rykter om at Muammar Gaddafi allerede kan ha forlatt Libya, men opplysningene er ikke bekreftet. Foto: Reuters/Scanpix
Det går rykter om at Muammar Gaddafi allerede kan ha forlatt Libya, men opplysningene er ikke bekreftet. Foto: Reuters/Scanpix

En libysk diplomat i Kina, som har trukket seg fra stillingen sin i protest, hevder at diktatoren Muammar Gaddafi allerede kan ha flyktet til utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambassadesekretær Hussein Sadiq al-Musrati trakk seg mandag på direkten i et intervju med TV-kanalen Al Jazeera. Han oppfordret alle andre libyske diplomater til å følge hans eksempel.

Les også: - Satte fyr på huset til Gaddafi

Samtidig hevdet al-Musrati at Gaddafi allerede kan ha forlatt Libya og at det skal ha vært en skuddveksling mellom de to sønnene hans. Disse opplysningene er imidlertid ikke blitt bekreftet av andre kilder.

Også tidligere har det versert ubekreftede opplysninger om at Gaddafi har reist til utlandet. Den ene av sønnene hans, Saif al-Islam Gaddafi, sa i en tale natt til mandag at faren fortsatt er i Libya og leder kampen for å få kontroll over opptøyene der. (©NTB)

Les også: – Over 200 døde i Benghazi

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden