Meny

Ellah Joy (6) begravet på Filippinene

Ellah Joy (6) ble kidnappet og drept på øya Cebu på Fillippinene. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens lille Ellah Joy ble begravet på Filippinene i dag, takket den norske drapssiktede Sven-Erik Berger for all støtte gjennom ei Facebook-side.

Familie, venner og klassekamerater fulgte jenta som for 12 dager siden ble kidnappet og drept, til graven ved Pardo offentlige kirkegård på øya Cebu klokken 14.30 lokal tid.

Lørdag kveld holdt familie og slektninger en minnemesse for seksåringen.

- Jeg håper de virkelige drapsmennene blir tatt, sa fader Brian Brigoli ifølge avisen Sun Star.

Naken og drept

Ellah Joy ble sist sett ved 16-tiden lokal tid 8. februar, da hun vinket farvel til klassekameratene idet hun gikk inn i en bil med en vestlig mann og en fillipinsk kvinne.

To dager senere ble hun funnet naken og drept ved foten av en klippe, 40 kilometer hjemmefra.

Les også: Henlegger drapssaken

Kongsberg-mannen Sven-Erik Berger og hans filippinske forlovede Karen Esdrelon ble pågrepet, siktet for drapet - og har senere blitt holdt i varetekt.  De hevder at de er uskyldige og at de er forvekslet med andre.

Både det nasjonale politiet og andre støtter det norsk-filippinske paret, men de er ennå ikke løslatt.

På Filippinene blir det lokale politiet kritisert for ikke å gjøre nok for å finne de som egentlig drepte 6-åringen. Andre mener det arresterte paret er de skyldige, men at myndighetene ikke tør å føre straffesak mot dem.

- Det ser ikke ut til at det vil bli rettferdighet her, fordi penger får visse ting til å skje, sier Ellah Joys bestemor, Adelaida Caparada.

Nye bevis

Hun bekrefter at jentas far, Renante, er blitt motløs etter at det har dukket opp bevis som støtter det norsk-filippinske parets forklaringer.

Mandag vil en lokal etterforskningsgruppe ifølge avisen presentere bevis som er utelatt av National Bureau of Investigation (NBI), det føderale politiet som støtter Berger/Esdrelon.

Dette skal blant annet dreie seg om et opptak fra et sikkerhetskamera som fanget inn paret da de sjekket inn på Waterfront Hotel i Cebu 16.45 - tre kvarter etter at jenta forsvant fra skolen sin.

Les også: Mistenkt for tidligere kidnapping

- Utslitt

Ved 10-tiden norsk tid i dag skrev Berger på en Facebook-side som er opprettet til støtte for dem:

«Karen og jeg leser denne siden, og vi er veldig glade for all støtte! Vi er begge litt utslitt. Karen sover for øyeblikket, men vi er optimistiske og tror saken mot oss vil bli avviset mandag, tirsdag eller onsdag. Og vi håper inderlig at noen som vet hvordan man gjennomfører god og effektiv eterforskning vil finnet paret som utførte denne brutale handlingen».

Les også: Fortvilet over at politiet ikke ser på bevisene


Populært