- Satte fyr på huset til Gaddafi

Demonstrasjonene har spredt seg til Libyas hovedstad Tripoli, hvor politiet søndag kveld skyter mot demonstrantene, melder BBC.
Ifølge den britiske kringkasteren var det minst fire separate demonstrasjoner mot president Muammar Gaddafis regime i hovedstaden søndag. Skudd kan høres over hele byen, skriver BBC.
Sikkerhetsstyrker skal ha brukt skarp ammunisjon og tåregass mot demonstrantene, ifølge øyenvitner i Tripoli.
TV-kanalen Al Jazeera siterer anonyme kilder som forteller om sammenstøt mellom flere tusen regimekritiske demonstranter og tilhengere av Gaddafi på Den grønne plass i sentrum av Tripoli søndag kveld.
- Satte fyr på Gaddafis hus
Huset til Muammar Gaddafi skal ha blitt satt fyr på av demonstranter, melder Al Jazeera.
Det er ikke noe som tyder på at Gaddafi oppholder seg der. Huset ligger i Muammar Gadaffis hjemby Zawiya.
Det rapporteres at demonstrantene kontrollerer store deler av byen, og at flere fra sikkerhetsstyrkene og militæret skal ha sluttet opp om protestene.
Det kommer ulike rapporter om omfanget av demonstrasjonene, men enkelte hevder at så mange som 100.000 mennesker søndag var ute i gatene.
– Soldater har desertert i Libya
Soldater fra en libysk hærenhet i Benghazi har hoppet av og kjemper nå på regimemotstandernes side, hevder kilder overfor Reuters.
Habib al-Obaidi, som leder intensivavdelingen ved Jala-sykehuset, og advokat Mohamed al-Mana sier at medlemmer av «tordenavdelingen» ankom sykehuset med sårede soldater.
Soldatene skal ha vært i sammenstøt med Gaddafis private styrker.
– De sier nå at de har overmannet presidentens styrker og at de har sluttet seg til folkeopprøret, sier Mohamed på telefon til Reuters.
Ingen uavhengige kilder har hittil bekreftet meldingen.
Skyter med skarpt
Men Libyas leder gjennom mer enn 40 år, Muammar Gaddafi, har neppe til hensikt å gi fra seg makten.
Sikkerhetsstyrkene har skutt med skarpt mot demonstrantene og det skal være snikskyttere på hvert gatehjørne. Øyenvitner forteller at hendelsene i Benghazi er i ferd med å utvikle seg til en massakre.
– Det er som en krigssone mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter, sier Fathi Terbeel, som er en av dem som organiserer protestene i Benghazi, Libyas nest største by.
Les også: Den arabiske protestbølgen fortsetter
– Over 200 døde
Det blodigste angrepet skjedde ifølge øyenvitner mot et begravelsesfølge lørdag.
En lege ved Jala-sykehuset i Benghazi sier til BBC at 208 døde kropper fra lørdagens sammenstøt befinner seg i sykehusets likhus. Ytterligere tolv døde skal befinne seg på et annet sykehus. De fleste av ofrene var skutt, ifølge legen.
– Nitti prosent av skuddsårene var i hodet, nakke og bryst, sier den kvinnelige legen, som BBC kaller Brayka.
En annen lege bekrefter antallet døde overfor nyhetsbyrået AP.
Les også: - Over 200 drept i Libya
Internett stengt
Rapportene om hendelsene i Benghazi er vanskelig å få fullt ut bekreftet, ettersom ingen utenlandske journalister rapporterer derfra. Myndighetene i Libya har dessuten stengt tilgangen til internett.
Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) oppjusterte søndag antallet døde i uroen i det nordafrikanske landet de siste fire dagene til 173. HRW sier at deres anslag er «konservativt», men basert på samtaler med sykehusansatte og vitner.
Justisministeren i Libya har beordret en gransking av hendelsene i Benghazi.
Søndag kom det rapporter om at sikkerhetsstyrkene hadde trukket seg tilbake til sine forlegninger, men folk Reuters snakket med fryktet at demonstrantene på ny ville bli beskutt på vei til gravplassen for å begrave sine døde.