Meny

To tatt av skred i Sortland - én døde

Fra webkameraet til Stokmarknes Sykehus kan man se redningshelikopteret som har landet på veien nedenfor sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i slutten av 40-årene som ble tatt av et snøskred i Sortland, døde på sykehuset i Tromsø søndag kveld.

Politiet fikk melding om skredet klokken 13.23 fra skigåere på stedet.

En mann i slutten av 40-årene og en 12 år gammel gutt ble tatt av raset.

Mannens skader ble regnet som såpass alvorlige at han ved 16.30-tiden ble fraktet med helikopter til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Legene klarte imidlertid ikke å redde livet hans. Mannen døde under behandling søndag kveld, opplyser sykehuset til NTB.

Ifølge NRK var de to far og sønn.

Så skispor

De to var en del av en gruppe på sju personer, ifølge operasjonsleder Svein Tore Engen ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

- En gruppe på til sammen syv skiløpere lå i området Ladalshalsen utenfor Sortland for å stå på ski. To personer dro ut litt tidligere enn de andre for å komme opp i fjellet. De fem som var igjen oppdager da at et skred hadde blitt utløst. De så skispor inn i skredet, og de kom seg opp til skredet og startet søk der. De fant de to som var tatt av skredet og grov dem frem, sier Engen til Vesterålen online.

Avsluttet søk

Ved 17-tiden avsluttet redningsmannskapene det videre søket etter å ha fått avklart at det ikke befant seg flere personer i området.

– Men det er fortsatt stor rasfare i området. Det har kommet en del snø, og det blåser kraftig, så det er nok mye lagdeling i snøen, sier redningsleder Olav Bjørgaas ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.

Ifølge redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Tore Hongset, var skredet 200 meter langt og 10 til 15 meter bredt.

Fint vær

Sortland Røde kors hjelpekorps bistod politiet i letearbeidet, det samme gjorde Øksnes Røde kors. I tillegg hjalp redningsmannskaper og redningshunder politiet på stedet med utstyr og mannskap.

Skredet gikk rett vest for Mikkelstind, et populært utfartsområde i Sortland, ikke så veldig langt fra veien, men oppi en fjellside.

Det er fint vær i området. Det har vært flere snøras i kommunen den siste tiden.
Vis større kart

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært